Har du någonsin tänkt på en batteri till USB-adapter? Nu finns den!

Revoltkampanj © © MyVolts

Upplever du att du förbrukar (mycket) batterier? Att det är skadligt för planeten eller att det skulle vara mycket enklare om vi hittade ett sätt att klara oss utan det, vad är mer på enheter som bara fungerar med batterier? MyVolts har lösningen för dig.

Efter fyra år av forskning och utveckling lanserade det irländska företaget ett crowdfunding-projekt för sin nya produkt: ReVolt. Dess mål är att byta ut batterierna i dina enheter genom att låta dem fungera via en elektrisk anslutning via en USB-port.

Läs också:
Trådlösa och batterifria anslutna switchar, den framgångsrika satsningen av Legrand och CEA

ReVolt är ett “batteri” som låter dig klara dig utan… batterier!

MyVolts har arbetat sedan 2017 med ett projekt som är minst sagt innovativt. Målet för det irländska företaget är att utveckla en produkt som skulle göra det möjligt att driva en enhet som kräver minst ett batteri… utan batteri!

För att uppmuntra ägare av batteridrivna elektroniska apparater att sluta köpa denna energikälla, vars deponering i hushållsavfallet är en föroreningskälla som absolut måste undvikas till förmån för sorteringssystem, har MyVolts ett alternativ att erbjuda. Byt ut batteriet mot en adapter som liknar den här och ansluten med en kabel till en USB-port. Din enhet kan alltså drivas, med en adapter, via ett vägguttag eller via USB-porten på din PC.

Lösningen är dock inte utan en stor nackdel: din enhet, som kunde användas var som helst så snart ett fungerande batteri integrerades i den, fungerar nu bara en gång ansluten via USB-kabeln till en elektrisk energikälla. Så det är komplicerat att gå utomhus med din ReVolt-drivna ficklampa… annars hamnar du i mörkret.

Revolt © © MyVolts

Läs också:
Apple lämnar in vätebatteripatent för sina MacBooks och iPads

23 000 euro har redan samlats in för att förverkliga projektet

ReVolt-projektet, som lanserades inom crowdfunding i maj 2021, borde snart se dagens ljus eftersom 23 850 euro redan har samlats in medan det den 6 juni 2021 fortfarande finns 19 dagars potentiellt deltagande.

För att övertyga potentiella köpare förlitar sig MyVolts framför allt på den reversibla dimensionen av sin produkt: du kan alltså koppla din GameBoy till elnätet när du är hemma och använda batterier om du till exempel spelar kollektivt.


Dessutom, tack vare plastkåpor, skulle ReVolt anpassa sig till alla storlekar av batteriplatser samtidigt som den systematiskt levererar den energi som krävs för driften av enheten. Det är dock nödvändigt att utvärdera energibehovet för den senare för att veta hur många potentiella adaptrar du behöver.

Flera kit finns hittills, det första priset är satt till 29 euro för två adaptrar som levererar energi jämförbar med AA/AAA-batterier med en 3 V USB-kabel.

Enligt kalendern, de första köparna tidig fågel kan få sitt alternativ till batterier i juli 2021.

Källor: Kickstarter
, Gizdomo

Relaterade Artiklar

Back to top button