Har du delat dina Netflix-lösenord? Prenumeration kan kosta dig mer

netflix

netflix vill debitera fler användare som delar sitt konto.

Efter en meteorisk uppgång på global nivå, särskilt under de instängningar som infördes på grund av covid-19-pandemin, verkar det som om Netflix tillväxt håller på att avta. Faktum är att en färsk rapport tillkännager förlusten av 200 000 prenumeranter enbart under första kvartalet 2022. Detta förklaras av olika faktorer, i synnerhet det nyligen avbrutna tjänsten i Ryssland, men också delning av lösenord mellan användare.

Nya sätt att bekämpa kontodelning

Streamingjätten verkar nu engagera sig i ett krig mot kontodelning. För detta arbetar företaget med att debitera ett tillägg till prenumeranter som skulle dela sitt konto utanför sitt hem. Dessutom bör det noteras att denna funktion redan har varit i kraft sedan mars i Chile, Peru och Costa Rica som en del av försök. Netflix indikerar att reflektioner och justeringar kommer att ske gentemot denna ytterligare fakturering, men att dess tillämpning på global nivå bör genomföras inom ett år.

Detta nya driftsätt stör organisationen av streamingplattformen. Det kommer faktiskt att vara möjligt att skapa “underkonton” som kommer att hänföras till människor som inte bor under samma tak. Om varje användarunderkonto kommer att ha en unik profil och personliga rekommendationer, planerar Netflix också att införa skapandet av ett användarnamn och lösenord. Dessa nya åtgärder bör göra det möjligt för Netflix att samla in ny data och identifiera regelbunden ID-delning utanför ett hushåll.

Om samma ämne:
Netflix: ett billigare abonnemang men med reklam, är du frestad?

Bästa streamingplattformen, 2022 års jämförelse

Under de senaste åren har videostreaming blivit ett av de mest populära sätten att se eller konsumera filmer och serier, oavsett om det är gratis VOD eller genom prenumeration (SVoD). Idag erbjuder många onlinetjänster olika kataloger, mellan originalproduktioner och storsäljare. Hur hittar du din väg genom denna djungel av prenumerationer och streamingtjänster? Vi gör en inventering av alla plattformar som är tillgängliga 2022 (uppdaterat 3 juni 2022).
Läs mer

Källa: Techcrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button