Har ditt Windows aktivitetsfält försvunnit?

Gå till klicka på program Windows aktivitetsfält(Windows aktivitetsfält) och förstår att det saknas? Ibland försvinner aktivitetsfältet och du kan inte se något längst ner på skärmen, och ibland är det bara startknapp(Startknapp)”, men allt annat försvinner.

Så hur får du tillbaka aktivitetsfältet? Jo, det finns flera sätt att återställa aktivitetsfältet, men det är också bra att veta vad som kan göra att aktivitetsfältet försvinner.

Enligt min erfarenhet finns det fyra huvudorsaker till varför ditt aktivitetsfält kan försvinna:

1. The taskbar is set to auto-hide and is not visible
2. The explorer.exe process has crashed and the taskbar is completely gone
3. The display resolution or main display changed and caused the taskbar to go off the screen

Låt oss titta på var och en av de möjliga lösningarna, börja med enkla saker.

Metod 1 – Visa aktivitetsfältet

Om aktivitetsfältet är dolt, bör det automatiskt dyka upp när du flyttar musen längst ner på skärmen. Men om något gick fel och det inte fungerar längre kan du inaktivera auto-hide.

För att göra detta behöver du vanligtvis högerklicka på aktivitetsfältet, men eftersom det saknas behöver vi gå igenom kontrollpanelen och klicka(Kontrollpanelen och klicka) Aktivitetsfält och navigering»(Aktivitetsfält och navigering) .

aktivitetsfält och navigering

Detta öppnar dialogrutan för aktivitetsfältets egenskaper där du vill gå vidare och avmarkera Dölj aktivitetsfältet automatiskt(Göm aktivitetsfältet automatiskt) .

Göm aktivitetsfältet automatiskt

För säkerhets skull bör du också kontrollera att aktivitetsfältet finns längst ner på skärmen. Om den automatiskt döljs och lokaliseras vänster eller höger(vänster eller höger) bort från skärmen kanske du inte märker det.

Metod 2 – ändra displayen

Om du regelbundet ansluter din dator till externa bildskärmar eller dockningsstationer kan ditt problem vara relaterat till detta. PÅ Windows du kan bara trycka på knappen Windows-tangent + P eller gå till kontrollpanel(Kontrollpanelen), klicka på ” Visa(Visa)” och tryck sedan på ” Anpassa upplösning(Justera upplösning)” eller ” Ändra skärminställningar”(Ändra skärminställningar).

windows 7 skärm

Windows 7 du får en popup-dialog med flera alternativ som “Endast en dator “, ” (dator)Duplicera(Duplicera) “,” Bygga ut(Förlänga)” etc. Se till att den är inställd på ” Endast dator(Endast dator) » .

Windows 8 och Windows 10 du får i stort sett samma alternativ i sidofältet som visas på höger sida av skärmen.

windows 10 skärm

För Windows 10 vill du välja Endast PC-skärm(endast PC-skärm) från listan. Vi hoppas(Förhoppningsvis) tänk om problem i aktivitetsfältet(problem med aktivitetsfältet) var relaterat till presentationsdisplay(presentation display), då borde detta fixa det.

Metod 3 – Starta om Explorer.exe

Detta är förmodligen den enda metoden som kommer att lösa problemet för de flesta. Explorer.exe är en process som styr skrivbord och aktivitetsfält(skrivbord och aktivitetsfält). Du kanske också märker att ibland, förutom det saknade aktivitetsfältet, även skrivbordsikoner saknas!

Eftersom de båda kör explorer.exe försvinner de båda samtidigt. För att lösa detta problem måste du öppna Aktivitetshanteraren(uppgiftsansvarig) in Windows .

Läs mitt tidigare inlägg “8 tips för att använda Aktivitetshanteraren(Task Manager) » för att lära dig om de olika sätten att öppna Aktivitetshanteraren(uppgiftsansvarig) in Windows . När du har öppnat den klickar du “Fil”(File) och sedan “Starta ny uppgift”(Kör ny uppgift) eller “Ny uppgift (kör)”(Ny uppgift (Kör)) .

starta en ny uppgift

Ange i fältet explorer.exe och tryck Stiga på . Det kommer att starta om utforskarprocess(utforskarprocessen) och kommer förhoppningsvis att ge dig tillbaka aktivitetsfältet. Om du istället ser en ny popup windows explorer fönster(Windows Explorer-fönster) , betyder det att explorer.exe-processen(explorer.exe-processen) fungerar redan bra.

explorer.exe

Om inget av dessa alternativ fungerade för dig, finns det några sällsynta problem som kan göra att aktivitetsfältet försvinner. Låt oss hoppas(Förhoppningsvis) att en av dem skulle fungera om inget annat hände.

Andra lösningar

Ibland stöter du på det här problemet när du avslutar viloläge(Viloläge) . Detta kan bero på hårdvarudrivrutiner som är inkompatibla med Windows 7 . Det är bäst att uppdatera så många drivrutiner för din dator som möjligt, särskilt videodrivrutiner.

Även om jag inte rekommenderar uppdatering BIOS i normalt läge kan detta vara ett av fallen där detta kan lösa problemet. Om inget av detta fungerar, kanske du har att göra med något liknande virus eller skadlig kod(virus eller skadlig programvara). Jag rekommenderar att du kör ett antivirus- eller antimalwareprogram omedelbart.

Du kan också prova att springa systemfilsgranskare(System File Checker) in Windows om några systemfiler har blivit korrupta, korrupta eller raderade. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Gå till klicka på ett program i aktivitetsfältet i Windows och inser att det saknas? Ibland försvinner aktivitetsfältet och du ser ingenting längst ner på skärmen och andra gånger finns bara Start-knappen kvar, men allt annat är borta.

Så hur får du tillbaka aktivitetsfältet? Tja, det finns ett par sätt du kan återställa aktivitetsfältet på, men det är också en bra idé att veta vad som kan göra att aktivitetsfältet försvinner.

Enligt min erfarenhet finns det fyra huvudorsaker till varför ditt aktivitetsfält kan försvinna:

1. The taskbar is set to auto-hide and is not visible
2. The explorer.exe process has crashed and the taskbar is completely gone
3. The display resolution or main display changed and caused the taskbar to go off the screen

windows7taskbarmissing_thumb.png

Låt oss gå igenom var och en av de möjliga lösningarna och börja med de enkla sakerna först.

Metod 1 – Visa aktivitetsfältet

Om aktivitetsfältet är dolt, bör det automatiskt dyka upp när du flyttar musen längst ner på skärmen. Men om något har gått fel och detta inte fungerar längre, kan du stänga av auto-hide.

För att göra detta måste du normalt högerklicka på aktivitetsfältet, men eftersom det saknas måste vi gå igenom kontrollpanelen och klicka på Aktivitetsfält och navigering.

aktivitetsfält och navigering

Det öppnar dialogrutan för aktivitetsfältets egenskaper där du vill gå vidare och avmarkera Göm aktivitetsfältet automatiskt låda.

automatiskt dölj aktivitetsfältet

För säkerhets skull bör du också kontrollera att aktivitetsfältet finns längst ner på skärmen. Om det är på auto-hide och till vänster eller höger på skärmen kanske du helt enkelt inte har märkt det.

Metod 2 – Ändra display

Om du regelbundet ansluter din dator till externa skärmar eller dockningsstationer kan ditt problem vara relaterat till det. I Windows kan du bara trycka på Windows-tangent + P eller gå till kontrollpanelen, klicka på visa och klicka sedan på Justera upplösning eller Ändra skärminställningar.

windows 7 skärm

I Windows 7 får du en popup-dialogruta med ett par val som Endast dator, Duplicera, Förläng, etc. Du vill vara säker på att den är inställd på Endast dator.

I Windows 8 och Windows 10 får du i stort sett samma alternativ i sidofältet som dyker upp från höger sida av skärmen.

windows 10 skärm

För Windows 10 vill du välja Endast PC-skärm från listan. Förhoppningsvis, om aktivitetsfältsproblemet var relaterat till presentationsskärmen, borde detta fixa det.

Metod 3 – Starta om Explorer.exe

Detta är förmodligen den metod som kommer att lösa problemet för de flesta. Explorer.exe är processen som styr skrivbordet och aktivitetsfältet. Du kanske också märker att ibland, förutom att aktivitetsfältet saknas, dina skrivbordsikoner också saknas!

Eftersom de båda körs under explorer.exe försvinner de båda samtidigt. För att åtgärda det här problemet måste du öppna aktivitetshanteraren i Windows.

Kolla in mitt tidigare inlägg om 8 tips om hur du använder Aktivitetshanteraren för att lära dig alla olika sätt du kan öppna Aktivitetshanteraren i Windows. När du har öppnat den klickar du på fil och då Kör ny uppgift eller Ny uppgift (kör).

köra en ny uppgift

I rutan, fortsätt och skriv in explorer.exe och tryck på Enter. Detta kommer att starta om utforskarprocessen och förhoppningsvis få dig tillbaka till aktivitetsfältet. Om du istället ser ett nytt popupfönster i Windows Explorer betyder det att explorer.exe-processen redan körde bra.

explorer.exe

Om inget av dessa alternativ fungerade för dig, finns det ett par sällsynta problem som kan göra att aktivitetsfältet försvinner. Förhoppningsvis kommer en av dem att fungera om inget annat har gjort det.

Andra lösningar

Ibland kommer du att se det här problemet när du kommer tillbaka från viloläge. Detta kan bero på hårdvarudrivrutiner som inte är kompatibla med Windows 7. Det är bäst att uppgradera så många av drivrutinerna för din dator som möjligt, särskilt videodrivrutiner.

Även om jag inte rekommenderar att du uppdaterar ditt BIOS normalt, kan det här vara ett fall där det kan lösa problemet. Om inget av detta fungerar kan du ha att göra med något som ett virus eller skadlig kod. Jag rekommenderar att du kör ett antivirusprogram eller ett anti-malwareprogram omedelbart vid denna tidpunkt.

Du kan också försöka köra System File Checker i Windows om några systemfiler har blivit skadade, korrupta eller raderade. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!