Har din Android NFC? Ta reda på hur du aktiverar det

NFC eller Närfältskommunikation är en trådlös kommunikationsstandard som tillåter enheter som stöder den att överföra data mellan sig på ett avstånd på upp till 4 cm eller mindre. Om du har en smartphone Android du kan använda NFC för att ansluta din smartphone till den trådlösa högtalaren, göra kontaktlösa betalningar eller dela data med andra enheter. Oavsett(Oavsett) om hur du planerar att använda den, så här kontrollerar du om den är tillgänglig NFC på din (NFC)Android och hur du aktiverar det:

NOTERA.(OBS:) Denna guide gäller för Android 10 och skapades för smartphone Nokia 5.3. Om du inte känner till din version Android , läs Hur du kontrollerar Android-versionen på din smartphone eller surfplatta. Procedurerna är desamma för alla Android-enheter, även om du kan uppleva små skillnader beroende på tillverkaren av din enhet.

Hur man kontrollerar om det är kompatibelt android c (Android)NFC

Det finns flera sätt att kontrollera om det finns Android – NFC smartphone. Du kan försöka söka efter det i den här listan över NFC-aktiverade mobila enheter (lista över NFC-aktiverade mobila enheter) , men informationen där är inte uppdaterad – till exempel vår Nokia 5.3 inte på listan.

Det snabbaste och enklaste sättet är att öppna “Inställningar (öppna Inställningar)” och sedan söka på “nfc” i rutan längst upp. Om en Android returnerar sökresultatet, t.ex. NFC eller Närfältskommunikation(Near Field Communication) betyder NFC tillgänglig på din smartphone eller surfplatta android.

Du kan också hitta manuellt NFC i Android-inställningar.

Gå först till Anslutna enheter(Anslutna enheter) eller Fler kopplingar(Fler anslutningar) (på smartphones Huawei och andra märken).

Klicka på Anslutna enheter

På nästa skärm klickar du på “Inställningar anslutningar(Anslutningsinställningar) » .

Åtkomst till anslutningsinställningar

I inställningslistan bör du se en post NFC eller Närfältskommunikation.

Hitta NFC-posten i anslutningsinställningarna.

Hur man slår på den NFCAndroid – smartphone eller surfplatta

Som du kanske har insett vid det här laget, när du hittar alternativet NFC på din smartphone behöver du bara trycka på den för att aktivera den. Växeln bredvid betyder att funktionen nu är aktiverad.

Aktivera NFC på Android

Att inaktivera NFC trycker du på knappen igen. Men om du använder den ofta är det bäst att bara låta den vara på, eftersom den inte tappar batteriet på något märkbart sätt.

Har din enhet NFC? Vad använder du den till?

NFC är för närvarande populärt eftersom fler och fler enheter blir tillgängliga med den, och den börjar även användas inom nya områden som kollektivtrafik. Vi gör kontaktlösa betalningar med den på vår Android -smartphone, men än så länge inget mer. Och du? Är din enhet kompatibel med NFC? Om ja, vad vill du använda den till? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

eller är en trådlös kommunikationsstandard som gör att enheterna som stöder den kan överföra data mellan dem över ett avstånd på 4 cm eller mindre. Om du har en Android-smarttelefon kan du använda för att ansluta din smartphone till en trådlös högtalare, för att göra kontaktlösa betalningar eller för att dela data med andra enheter. Oavsett hur du planerar att använda den, så här kontrollerar du om den är tillgänglig på din Android och hur du aktiverar den:

NOTERA: Den här guiden gäller Android 10, och den skapades på en Nokia 5.3-smarttelefon. Om du inte känner till din Android-version, läs Hur du kontrollerar Android-versionen på din smartphone eller surfplatta. Procedurerna är liknande på alla Android-drivna enheter, även om du kan stöta på några små skillnader, beroende på din enhets tillverkare.

Hur man kontrollerar om en Android är NFC-kompatibel

Det finns flera sätt att kontrollera om en Android-smarttelefon har NFC. Du kan försöka leta efter den på den här listan över NFC-aktiverade mobila enheter, men informationen där verkar inte vara uppdaterad – till exempel är vår Nokia 5.3 inte listad.

Den snabbaste och enklaste metoden är att öppna Inställningar och sedan söka på “nfc” i fältet överst. Om Android returnerar ett sökresultat som eller , är det tillgängligt på din Android-smarttelefon eller surfplatta.

Sök efter NFC i Inställningar

Du kan också leta efter manuellt i din Androids inställningar.

Gå först till eller (på smartphones från Huawei och andra märken).

Tryck på Anslutna enheter

På nästa skärm trycker du på .

Access Connection-inställningar

I listan över inställningar bör du se posten eller.

Hitta NFC-posten i Anslutningsinställningar

Så här aktiverar du NFC på din Android-smarttelefon eller surfplatta

Som du kanske har räknat ut vid det här laget, när du väl hittar alternativet på din smartphone behöver du bara trycka på det för att aktivera det. Omkopplaren bredvid visar att funktionen nu är aktiverad.

Slå på NFC på Android

För att inaktivera trycker du på knappen igen. Men om du använder den ofta är det bättre att bara låta den vara på, eftersom den inte tappar batteriet på något märkbart sätt.

Har din enhet NFC? Vad använder du den till?

är populärt nu för tiden, eftersom fler enheter med det blir tillgängliga och det också börjar användas i nya områden, som kollektivtrafik. Vi gör kontaktlösa betalningar med den på vår Android-smarttelefon, men inte mycket annat än så länge. Hur är det med dig? Är din enhet kompatibel? Om det är det, vad vill du använda det till? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button