Här är prototypen på den framtida Triumph TE-1 elmotorcykeln

Triumph TE1 © Bild: Triumph

Triumph-märket går äntligen med på att avslöja utseendet på sin framtida (och första) elektriska motorcykel.

En motorcykel som heter “Triumph TE-1”, som kommer att ta rollen som ambassadör för varumärkets elektriska strategi för framtiden.

Triumph TE-1 visar sig själv (i prototypversion)

Triumph har arbetat med Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd i tre år nu. och University of Warwick för att designa märkets första elektriska motorcykel. Idag ställer Triumph ut prototypen av sin TE-1, som nu går vidare till en lång testfas.


De kommande sex månaderna kommer verkligen att tillåta Triumph att köra sin TE-1 på vägar och banor. På detta sätt kommer tillverkaren att finjustera prestanda och hanteringsegenskaper för varje aspekt av prototypen. När testerna är klara (troligen i slutet av sommaren) kommer Triumph TE-1 äntligen att kunna ta emot sina kåpor och sin slutliga färg.

Triumph TE1 © Bild: Triumph

Kom ihåg att om Triump hanterar chassi, transmission, elektronik, broms- och fjädringsaspekter, så är det Willams Advanced Engineering som är dedikerad till batteriet, kylningen, styrenheten och carbon fairings. För sin del tillhandahåller Integral Powertrain hela den sektion som är relaterad till drivlinan.

Självklart kommer vi att behöva vänta några långa månader till innan vi kan beställa denna Triumph TE-1.

Elektriska motorcyklar: vilka är de mest efterlängtade modellerna 2022?

Om inte motorcyklarnas värld slipper övergången till el är nyheterna fortfarande blyga. Här är några av de modeller som normalt kommer att synas nästa år på våra vägar.
Läs mer

Källa: Clean Technica

Relaterade Artiklar

Back to top button