Här är ett nytt material som kommer att revolutionera fordonsindustrin

Bilsektorn ser ut att bli huvudpersonen i en verklig revolution relaterad till skapandet av ett nytt material som också kan 3D-printas.

Att presentera detta nytt material är en studie publicerad i Material & Design av ett team av forskare frånuniversitet av Glasgow. I sitt arbete pratar de skotska ingenjörerna om mycket material lätt och motståndskraftig såväl som säker som skulle kunna användas i många branscher. De senare inkluderar flygsektorn, sektorn för förnybar energi, sjöfartssektorn men framför allt fordonssektorn. Låt oss se i detalj vad det är.

Detta nya material har faktiskt vissa egenskaper utöver det vanliga. Först och främst klarar den av att stå emot stötar mycket bra och dessutom är den gjord av en typ av metamaterial. DE metamaterial Jag är en klass av cellulära material som utvecklats i laboratoriet och konstruerade så att de kan lita på egenskaper de vanligtvis inte skulle ha i naturen. I synnerhet är det nya materialet som skapats av Glasgow-forskarna gjort av en typ av metamaterial som definieras av “Plåtgaller”. Det är om kubiska strukturer består av olika lager av styva och motståndskraftiga plattor. Mellanrummen mellan plattorna representerar riktig hemlighet av detta material. Faktum är att det är just dessa utrymmen som ger den ett stort motstånd och samtidigt lätthet.

Huvudbeståndsdelarna i detta nya material är polypropen Och kolnanorör flera väggar. Så, använder 3D-skrivare, fick forskarna sin slutprodukt. Detta är en absolut nyhet som säkerligen kommer att avgöra början på envar revolutionerande för fordonssektorn och vidare.

Relaterade Artiklar

Back to top button