Här är ett knep du kan använda vid bensinpumpen för att …

Det är irriterande när man ska fylla på och måste håll koll på pumpen att inte överskrida din budget.

Just därför avslöjade en förare ett lite känt trick som du låter dig förinställa en mängd på pumpen så att den stannar när den når den mängden.

Carolyn Nichole, en bloggare med över 360 000 följare på sociala medieravslöjade hemligheten om TikTok genom att bevisa att det finns ett sätt att aldrig överskrida din budget när du fyller på en bil.

Istället för att hela tiden titta på pumpen kan du helt enkelt klicka på en knapp för att ställa in mängden. Allt du behöver göra är gå till pumpens knappsats och tryck radera och skicka samtidigt.

En skärm kommer då att visas som ber dig att förinställa ett belopp. I hans fall har det gjort det förinställd för 30 euro och kunde fylla på tanken utan problem.

Säkerhet först och främst

Många har vänt sig till kommentarsfältet för att säga att de inte har någon aning om att detta var möjligt.

En kvinna skrev: “Du bör dock vara mycket försiktig med att dra ditt kreditkort vid pumpen eftersom det kan göra dig sårbar ai hacka.

När gamla kort svepas skickas data i okrypterat eller osäkert format till säljarens huvudnätverk, där cyberbrottslingar väntar på att fånga upp det.

För att göra saken värre, systemen POS de har inte en brandvägg för att skydda democh detta ger tjuvar ett frikort för att komma åt mycket personlig information.

Det finns inte mycket som kortinnehavare kan göra för att undvika att bli hackad, men bensinstationer bör kryptera data under överföringar eller tillämpa en annan policy för ett “”. Cyber ​​attackrådde Visa i en Säkerhetsmeddelande i december.

Relaterade Artiklar

Back to top button