Här är ett foto på månen taget av astronauten Watkins som flyger ut i rymden på ISS

I ett fantastiskt foto taget av Internationell rymdstation (ISS) av NASA-astronauten Jessica Watkinsser du måne flyter precis ovanför jordens atmosfär.

Astronauten publicerade den här bilden tagen av Internationell rymdstationTwitter de 9 juni 2022.

.”, skrev Watkins i ett inlägg på Twitter.

Alla astronauter fascineras av sådana synpunkter, men Watkins känsla av förundran kan vara förståelig: det här är hans första rymdfärden. Hon är en av de fyra astronauterna på uppdraget Besättning-4 från SpaceX för NASA, anlände kl omloppslaboratorium den 27 april för en vistelse på sex månader.

En dröm som kommer att gå i uppfyllelse

Watkins tre besättningskamrater är de andra astronauterna: Kjell Lindgren, Bob Hines Och Samantha Cristoforetti avEuropeiska rymdorganisationen. Hines det är också en nybörjarrymdflygare; både Lindgren och Cristoforetti har redan varit på ISS en gång.

Watkins fokus på månen är förståeligt: ​​hon, liksom Lindgren, ingår i “Artemis-teamet” av 18 astronauterden första gruppen som valdes att flyga i programmet Artemis månutforskning av NASA.

Artemis siktar på att landa astronauter på månens yta och etablera en långsiktig och hållbar mänsklig närvaro på och runt satelliten i slutet av decenniet. Vissa NASA-tjänstemän har också hävdat att programmet kommer att tillåta den första kvinnan och den första svarta personen att sätta sin fot på månen (tolv astronauter landade på månen under Apollo programmet från NASA, alla var vita män).

Vi vet inte om Watkins eller Lindgren kommer att kliva på inom kort månens jordNASA har ännu inte meddelat uppdragsuppdrag för astronauter Artemis.

Relaterade Artiklar

Back to top button