Här är den första VIDEOn av nanorobotar som rör sig inuti levande möss

Nanorobotar är androider av storleken på miljondelar av en millimeter som i framtiden kommer att kunna hitta ett stort antal intressanta tillämpningar, särskilt inom det medicinska området och för terapeutiska diagnostiska ändamål. Men idag släpptes för första gången den första videon som förevigade den kollektiva rörelsen av en svärm av nanorobotar inuti organismen av en levande mus.

Att presentera dessa nanorobotar och deras rörelse inom levande möss är en studie publicerad på sidorna i den auktoritativa tidskriften Vetenskapliga rapporter. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare frånInleda för bioteknik i Katalonien i samarbete meduniversitet självstyrande i Barcelona. Dessa små androider, stora några miljondelar av en millimeterskulle i framtiden kunna användas till exempel för att diagnostisera sjukdomar som i tumörer när de går för att spåra cancerceller eller, återigen, de skulle kunna användas som leveranssystem av vissa läkemedel i specifika delar av kroppen.

Tillsammans med arbetet som publicerats i den berömda vetenskapliga tidskriften har de spanska forskarna också publicerat en första videon som fångade rörelserna av talrik nanorobotar släpps inuti levande möss. Specifikt, i videon som följer, kan du se hur dessa mini-androider rör sig total självständighet inuti blåsan hos möss. Allt detta, med hjälp avurea finns i urinen. Forskare har tillgripit för att övervaka deras rörelser mikroskopitekniker och till positronemissionstomografi (SÄLLSKAPSDJUR). Från de erhållna bilderna observerade de att fördelningen av nanorobotarna är ganska homogen. Ett bevis som visar hur kollektiv rörelse är samordnade och effektiva.

Relaterade Artiklar

Back to top button