Här är anledningen till att dina Google Home-högtalare kommer att förlora funktionalitet

Google Home Mini

Om du använder Google Home-appen, anslutna högtalare Google Home eller Nest, en Chromecast, en smart telefon eller en dator Pixel, du kommer snart inte att kunna komma åt vissa alternativ.

I ungefär två år har Google och Sonos fört en juridisk strid på grund av patentintrång från den förstas sida till skada för den andra. För några månader sedan vann Sonos en första seger mot Google i den preliminära provisionen. Den här gången är det bekräftat och slutgiltigt: Google har dömts i det här fallet av domstolarna.

Googles ekosystem för hemautomatisering kommer att förlora funktionalitet

Den amerikanska jätten har nu 60 dagar på sig att följa och ta bort teknologier och funktioner från sina produkter och tjänster som bryter mot fem patent inlämnade av Sonos. Om Google inte följer detta blir nästa steg ett direkt förbud mot marknadsföring av de kränkande produkterna.

Många ljudenheter som säljs av Google påverkas: Google Home-högtalare förstås, men även Nest. Och det är inte allt: andra enheter som kan producera ljud och styras av Google Home-applikationen är också inriktade, som Pixel-smarttelefoner och Pixelbook-bärbara datorer. Äntligen är Chromecast den sista som drabbas.

Efter Google, Amazon i siktet

Google hade redan förutsett förlusten av rättegången och börjat anpassa sig. Användare hade till exempel förlorat möjligheten att justera ljudvolymen för innehåll som sändes av Chromecast från en Android-enhet. Och andra funktioner fasas fortfarande ut.

I Google Home-uppdateringen 2.47.79.5 är det till exempel inte längre möjligt att använda volymknappen på din Android-smarttelefon eller surfplatta för att öka eller minska ljudvolymen för en grupp högtalare. Detta är fortfarande möjligt via mjukvarugränssnittet, men även detta alternativ riskerar att tas bort.

Google kommer allvarligt att försämra användarupplevelsen med sina produkter. Sonos lämnar dörren öppen för betalning av en avgift från Google för att erhålla rätten att fortsätta använda sin teknologi, men Mountain View-företaget verkar inte ta denna väg för tillfället.

Sonos har redan antytt att det nu har en annan teknik- och hemautomationsgigant i sikte för intrång i samma patent: Amazon.

Källa: 9To5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button