Hantera Windows Startup-objekt med HiBit Startup Manager

Är din dator långsam att starta? Väl(Tja), datorer med Windows kräver regelbundet underhåll och rengöring. Och de största bovarna i att sakta ner datorns prestanda är applikationer som automatiskt startas med Windows . Sådana applikationer gör att datorn tar längre tid att starta upp. Även om vissa av dessa applikationer krävs och har installerats av dig, men några av dem smög sig bara in och körde dem från Windows är absolut meningslöst. I det här inlägget granskade vi en gratis programvara som heter HiBit Startup Manager . Detta är ett verktyg uteslutande för att hantera Windows Startup-objekt genom att lägga till eller ta bort applikationer.

HiBit Launch Manager

HiBit Startup Manager låter dig visa, redigera, ta bort och skapa nya poster i Windows start(Windows Startup) . Du kan också hantera Schemalagda aktiviteter(Schemalagda uppgifter) kör, tjänster (Tjänster)Windows , innehållsmeny(Innehållsmeny) .

Själva verktyget finns tillgängligt i både portabla och installationsversioner. Jag använde portable för att ta bort onödiga program som påverkar min dators start. Mjukvaran är inte bara en lanseringshanterare, den kommer med många andra verktyg som vi kommer att diskutera i det här inlägget.

Hantera Windows-startobjekt

Till att börja med visar programmet alla applikationer som automatiskt startar tillsammans med Windows . Ansökningar är väl indelade i kategorier: ” Alla användare – Registerposter, Aktuell användare – Registerposter(Alla användare – registerposter, nuvarande användare – registerposter ) och “Nuvarande användare – startmapp”(Nuvarande användare – startmapp). Detta ger dig en snabb uppfattning om hur appen kom in i autostartappar från början.

När du går vidare kan du se många detaljer om dessa applikationer. Du kan till exempel visa kommandot cmd kopplade till dessa poster, utgivaren av dessa appar och effekten av lanseringen. Applikationer med mycket hög startpåverkan bör inaktiveras för att förbättra prestandan. Dessutom kan du se om processen körs för närvarande eller inte. Filutvärdering är också tillgänglig VirusTotal.

När du har gått igenom alla dessa startposter kan du börja inaktivera dem. Alla program kan inaktiveras genom att högerklicka och välja ” Inaktivera(Inaktivera)”. Alternativet att ta bort dessa poster är också tillgängligt. Alternativt kan du öppna filens plats eller visa dess registerpost om du vill uppdatera dem manuellt. Och av säkerhetsskäl HiBit Startup Manager levereras med inbyggd skanner VirusTotal. Filen skannas av ett flertal (cirka 70) antivirusprogram och en poäng beräknas. Du kan också se filens kontrollsumma och andra egenskaper.

Programmet har också möjlighet att lägga till program till start fönster. Allt du behöver göra är att klicka på ” Skapa(Skapa )”, välj filen och välj lämplig plats, och du är klar. Ett avancerat läge är också tillgängligt där du kan skicka kommandoradsargument och manuellt välja en plats från en rullgardinslista.

Så det handlade ganska mycket om lanseringskontroll. Windows(Windows Startup) med hjälp av HiBit Startup Manager . Men det här verktyget kommer också med ytterligare funktioner eller miniverktyg som beskrivs nedan.

Processledare(Processledare)

Process Manager låter dig se alla pågående processer på din dator. Du kan avsluta, pausa eller skanna dessa processer. Programmet visar också processprioritet och exekveringstid. Verktyget kan också markera öppningsposterna åt dig.

Servicechef(Service Manager)

Verktyget fungerar precis som det inbyggda tjänster.msc men har en extra funktion att dölja Microsoft rekord(Microsoft Entries) , vilket gör det lättare att navigera i tjänsterna.

Schemaläggare Task Manager(Scheduler Task Manager)

Detta verktyg låter dig visa och skapa schemalagda uppgifter på din dator. Schemalagda uppgifter kan också påverka din dators prestanda, och att ta bort onödiga schemalagda uppgifter är vad du i princip bör göra.

HiBit Launch Manager

Context Menu Manager(Context Menu Manager)

Ett enkelt verktyg för att hantera högerklickskontextmenyn på din dator. Du kan visa/ändra befintliga poster eller lägga till nya poster. Detta verktyg kommer också med alternativet dölj Microsoft-poster(Dölj Microsoft-poster) .

Systemåterställningshanteraren(Systemåterställningshanteraren)

Ett verktyg för att hantera systemåterställningspunkter på din dator. Du kan skapa nya poäng eller använda befintliga.

HiBit Startup Manager är verktyget du behöver om du vill förbättra den övergripande prestandan och kvaliteten på din dator. Detta gör att du snabbt kan ta bort onödiga startprogram och schemalagda uppgifter. Klick (Klick) här,(här)(här) för att ladda ner HiBit Startup Manager.

Startar din dator långsamt? Tja, Windows-datorer kräver visst regelbundet underhåll och rengöring. Och de viktigaste bovarna som hindrar din dators prestanda är program som startar automatiskt med Windows. Sådana applikationer gör att datorn tar längre tid att starta. Medan vissa av dessa applikationer krävs och har installerats av dig, men några av dem har precis smugit sig in och det är absolut ingen idé att starta dem med Windows. I det här inlägget har vi täckt ett gratisprogram som heter HiBit Startup Manager. Det är ett verktyg enbart utformat för att hantera Windows Startup-objekt genom att lägga till eller ta bort applikationer.

HiBit Startup Manager

HiBit Startup Manager låter dig visa, ändra, ta bort, skapa nya poster i Windows Startup. Du kan också hantera schemalagda startuppgifter, Windows-tjänster, snabbmeny.

Själva verktyget finns i både portabla och installationsvarianter. Jag använde den bärbara för att rensa bort onödiga program som påverkar uppstarten av min dator. Mjukvaran är inte bara en start-up manager, utan den kommer packad med många andra verktyg som vi kommer att diskutera i det här inlägget.

Hantera Windows Startup-objekt

Hantera Windows Startup-objekt

För att komma igång visar programmet alla program som startar automatiskt med Windows. Ansökningarna är väl kategoriserade i Alla användare – registerposter, nuvarande användare – registerposter och Aktuell användare – startmapp. Detta ger dig en kort uppfattning om hur en applikation landade i autostartapplikationer från början.

När du går vidare kan du se många detaljer om dessa applikationer. Du kan till exempel se CMD-kommandot som är kopplat till dessa poster, utgivaren av dessa applikationer och starteffekten. Applikationer med mycket hög startpåverkan bör inaktiveras för bättre prestanda. Bortsett från detta kan du se om processen körs för närvarande eller inte. Och en VirusTotal-poäng för filen är också tillgänglig.

När du har tittat på alla dessa startposter kan du börja inaktivera dem. Alla program kan inaktiveras genom att högerklicka och välja Inaktivera alternativ. Det finns också ett alternativ att ta bort dessa poster. Dessutom kan du öppna filens plats eller visa dess registerpost om du vill uppdatera dem manuellt. Och av säkerhetsskäl kommer HiBit Startup Manager med en VirusTotal-skanner inbyggd i den. Filen skannas med ett flertal (cirka 70) antivirusprogram och en poäng beräknas. Du kan också se filens kontrollsumma och andra egenskaper.

Programmet har också möjligheten att lägga till program till Windows-start. Allt du behöver göra är att trycka på Skapa knappen, välj din fil och välj en lämplig plats och du är klar. Ett avancerat läge är också tillgängligt där du kan skicka kommandoradsargument och manuellt välja platsen från rullgardinsmenyn.

Så det här handlade i stort sett om att hantera Windows Startup med HiBit Startup Manager. Men verktyget kommer också med ytterligare funktioner eller miniverktyg som diskuteras nedan.

Processledare

Processhanteraren låter dig se alla pågående processer på din dator. Du kan avsluta, avbryta eller skanna dessa processer. Dessutom visar programmet en process prioritet och körtid. Och verktyget kan också markera startposter åt dig.

Servicechef

Verktyget fungerar som det inbyggda tjänster.msc men kommer med en extra funktion för att dölja Microsoft Entries som gör det mycket enkelt att navigera runt tjänster.

Schemaläggare Task Manager

Det här verktyget låter dig visa och skapa schemalagda uppgifter på din dator. Schemalagda uppgifter kan också påverka din dators prestanda, och att ta bort irrelevanta schemalagda uppgifter är vad du oftast bör göra.

HiBit Startup Manager

Context Menu Manager

Ett enkelt verktyg för att hantera högerklicksmenyn på din dator. Du kan visa/ändra befintliga poster eller lägga till nya poster. Det här verktyget kommer också med ett alternativ för att dölja Microsoft-poster.

Systemåterställningshanteraren

Ett verktyg för att hantera systemåterställningspunkter på din dator. Du kan skapa nya poäng eller utnyttja de befintliga.

HiBit Startup Manager är ett verktyg att ha när du vill förbättra din dators allmänna prestanda och övergripande kvalitet. Det låter dig snabbt ta bort irrelevanta startprogram och schemalagda uppgifter. Klick här för att ladda ner HiBit Startup Manager.

Relaterade Artiklar

Back to top button