Hantera grupper av brickor och genvägar i Start-menyn från Windows 10

start meny (Start meny)Windows 10 alla brickor och etiketter är organiserade i grupper. Som standard ser du bara ett fåtal grupper som “Sammanfattning av livet(Livet i ett ögonkast)” eller “Spela”(Spela) eller ” Studien(Utforska)”, men du kan skapa fler. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du skapar nya grupper av brickor och etiketter i menyn ” Start(Startmeny) ”, hur man flyttar brickor och genvägar från en grupp till en annan, och hur man tar bort en grupp. låt oss(Låt) lära dig hur du hanterar grupper av brickor och etiketter på valfri dator eller enhet(dator eller enhet) med Windows 10 :

Windows 10: kakelgrupper eller kakelmapp?

Grupper av brickor i menyn ” Start(Startmeny)” beter sig på samma sätt som mappar som innehåller filer i Utforskare(Utforskare). Du kan flytta dem tillsammans precis som du flyttar mappar. PÅ Uppdatering för Windows 10 (Windows 10) maj 2019 uppdatering introducerade ett nytt högerklicksalternativ ” Lossa gruppen från startskärmen(Losse grupp från Start”) , vilket har samma effekt som att ta bort en mapp.

Den största skillnaden är att en grupp av brickor och etiketter inte kan existera utan minst en plattor eller etiketter(bricka eller genväg) inuti den. Du kan inte skapa en tom grupp, och det ögonblick du tar bort den sista gruppen från en grupp kakel eller etikett(bricka eller genväg) tas gruppen bort omedelbart.

Hur man ändrar placeringen av brickor och genvägar i menyn ” Start ” (Start meny)Windows 10

Flytta brickor och genvägar i menyn Start”(Startmenyn) är en enkel process. Allt du behöver göra är att dra brickan eller genvägen du vill flytta till önskad plats i ” Start(Start meny) ” .

Flytta brickan till startmenyn i Windows 10.

Kakelplattan flyttas hela tiden till en ny plats.

Hur man skapar en ny grupp av brickor och etiketter i menyn ” Start “(Start meny)

Om du vill skapa en ny grupp i menyn ” Start(Startmeny)”, börja med att flytta alla brickor och etiketter som du vill lägga till i den nya gruppen till ett tomt utrymme i menyn ” Start(Start meny) ” . När du flyttar den första brickan ser du en färgad rektangel så att du vet att en ny grupp skapas.

Skapa en ny grupp i startmenyn.

Som standard har den nya gruppen inget namn. Om du vill ge den ett namn, håll muspekaren över den.

Denna åtgärd gör att menyn ” Start(Startmeny) ” visa en liten titel som heter ” Namngrupp”(namngrupp) . Om du vill namnge en grupp, klicka eller tryck(klicka eller tryck på) i denna rubrik.

Håll muspekaren över den nya brickgruppen

Ange sedan önskat namn och tryck på knappen Stiga påtangentbord eller klicka/tryck tomt utrymme.

Byt namn på en grupp brickor i startmenyn

Gruppen har fått ett nytt namn. Följ samma procedur för alla brickor och etikettgrupper i ” Start(Startmeny)” tills de alla är organiserade som du vill.

Bytte namn på gruppen av brickor i Start-menyn.

Hur man tar bort en grupp av brickor och genvägar i menyn ” Start ” (Start meny)Windows 10

Om du vill ta bort en av grupperna i menyn ” Start(Startmeny) “, du måste radera dess innehåll. Det enda sättet att bli av med en av grupperna är att ta bort eller lossa dess brickor och etiketter.

Du kan göra detta genom att ta brickorna och genvägarna en efter en och antingen flytta dem eller lossa dem från menyn ” Start(Start meny) ” . När den sista kakel eller etikett(ruta eller genväg) i gruppen raderas, gruppen raderas omedelbart.

Om du försöker ångra flytten genom att dra brickan eller genvägen tillbaka, kommer gruppen redan att tas bort och Windows kommer att skapa en ny grupp i menyn ” Start(Start meny) ” . Det enda effektiva sättet att ångra borttagningen är att klicka Fly på tangentbordet till slut dra och släpp(dragoperation), släpper mus knapp(musknapp) eller finger på pekskärmen.

Om du flyttar den sista brickan eller etiketten från en grupp tas den bort

Maj (maj 2019) uppdatering(Uppdatering) 2019 Windows 10 introducerade en ny funktion för grupper i menyn ” Start(Start meny) ” . Du kan lossa alla dess brickor och genvägar på en gång och på så sätt radera gruppen. Högerklicka(Högerklicka) gruppnamnet och klicka eller tryck på ” Lossa gruppen från startskärmen( Lossa grupp från Start ) .

Lossa en grupp från startmenyn

NOTERA.(OBS:) Om du inte vet vilken version du har Windows 10 läs: Så här kontrollerar du versionen Windows 10 OS montering(OS-byggd), release eller typ.

Du skapar nya grupper i menyn ” Start” (Start meny)Windows 10 ?

Som du kan se, om du snabbt vill komma åt dina filer och applikationer kan du organisera deras brickor och genvägar i ” Start(Startmeny) » och gruppera dem enligt dina önskemål. Fler personaliseringsartiklar Windows 10 se relevanta guider nedan. Om du har några förslag, frågor eller funderingar, lämna gärna en kommentar nedan.

Från Windows 10 har alla sina brickor och genvägar organiserade i grupper. Som standard ser du bara ett fåtal grupper, som eller eller , men du kan skapa fler. I den här artikeln visar vi dig hur du skapar nya grupper av brickor och genvägar i , hur du flyttar brickor och genvägar från en grupp till en annan, och hur du tar bort en grupp. Låt oss ta reda på hur du hanterar grupper av brickor och genvägar på vilken dator eller enhet som helst med Windows 10:

Windows 10: Grupper av brickor eller mapp med brickor?

Grupperna av brickor på den beter sig på samma sätt som mapparna som innehåller filer i . Du kan flytta dem tillsammans på samma sätt som du kan flytta mappar. Windows 10 maj 2019-uppdateringen introducerar ett nytt högerklicksalternativ till ” som fungerar på samma sätt som att ta bort en mapp.

Lossa grupp från Start i Windows 10 maj 2019-uppdatering

Den stora skillnaden är att en grupp av brickor och genvägar inte kan existera utan minst en bricka eller genväg inuti den. Du kan inte skapa en tom grupp, och i det ögonblick när du tar bort den sista brickan eller genvägen från en grupp, raderas gruppen omedelbart.

Hur man flyttar brickor och genvägar på Windows 10 Start-menyn

Att flytta brickor och genvägar i är en enkel process. Allt du behöver göra är att dra och släppa brickan eller genvägen som du vill ska flyttas till den position där du vill ha den på .

Placera om en bricka i Start-menyn i Windows 10

Plattan flyttas permanent till den nya platsen.

Hur man skapar en ny grupp med brickor och genvägar på Start-menyn

Om du vill skapa en ny grupp i , börja med att flytta alla brickor och genvägar du vill lägga till i den nya gruppen, till ett tomt utrymme på . När du flyttar den första brickan ser du en färgad rektangel, så du vet att en ny grupp skapas.

Skapa en ny grupp på Start-menyn

Som standard har den nya gruppen inget namn. Om du vill ge den ett namn, håll muspekaren ovanför den.

Denna åtgärd gör displayen till en liten rubrik som kallas . Om du vill ge ett namn till gruppen, klicka eller tryck på den här rubriken.

Håll muspekaren ovanför en ny grupp med brickor

Skriv sedan namnet du vill ha och tryck på tangenten på ditt tangentbord eller klicka/knacka på ett tomt utrymme.

Byt namn på en grupp brickor på Start-menyn

Gruppen har fått ett nytt namn. Följ samma procedur för alla brickor och genvägsgrupper som finns i din , tills alla är organiserade som du vill.

Omdöpt grupp av brickor på Start-menyn

Hur man tar bort en grupp av brickor och genvägar på Windows 10 Start-menyn

Om du vill eliminera en av grupperna på din , måste du eliminera dess innehåll. Det enda sättet att bli av med en av grupperna är att flytta bort eller lossa dess brickor och genvägar.

Du kan göra detta genom att ta brickorna och genvägarna en efter en, och antingen flytta bort dem eller lossa dem från . När den sista brickan eller genvägen i gruppen flyttas bort, raderas gruppen omedelbart.

Om du försöker återställa flytten genom att dra brickan eller genvägen tillbaka, är gruppen redan raderad och Windows skapar en ny grupp i . Det enda effektiva sättet att avbryta raderingen är att trycka på på tangentbordet innan du slutför dragoperationen genom att släppa musknappen eller fingret på en pekskärm.

Om du flyttar den sista brickan eller genvägen från en grupp tas den bort

I maj 2019-uppdateringen har Windows 10 introducerat en ny funktion för grupperna på . Du kan lossa alla dess brickor och genvägar på en gång och ta bort gruppen på detta sätt. Högerklicka på gruppens namn och klicka eller tryck på “.”

Lossa en grupp från Start-menyn

NOTERA: Om du inte vet vilken version av Windows 10 du har, läs: Så här kontrollerar du Windows 10-versionen, OS-bygget, -utgåvan eller -typen.

Skapar du nya grupper i Windows 10 Start-menyn?

Som du kan se, om du vill komma åt dina filer och appar snabbt, kan du organisera deras brickor och genvägar i och gruppera dem enligt dina preferenser. För fler artiklar om att anpassa Windows 10, läs de relaterade guiderna nedan. Om du har några förslag, frågor eller problem, tveka inte att lämna en kommentar nedan.