Hälsa och välbefinnande: att göra det hand i hand saktar ner oss

Om det görs på ett visst sätt knappast en partner skakar hand med den andre. Även för att det har en gynnsam effekt på hälsa och välmående fysiskt behöver du inte göra det hand i hand för där Saktar. Detta bekräftades av en vetenskaplig medicinsk studie. Men vad är det och hur kan du dra nytta av detta råd?

I praktiken visade det sig att en långsam promenad, hand i handmed din partner bromsa trenden. På så sätt omintetgörs fördelarna för hälsa och välbefinnande. Forskningen, utförd kl Purdue Universitypublicerades i den vetenskapliga medicinska tidskriften Gång och hållning. Här är detaljerna.

Adjö hälsa och välbefinnande om vi går hand i hand

Hejdå hälsa och välbefinnande om vi är vana att gå hand i hand med vår partner. Detta verkar vara slutsatsen av en undersökning gjord på 141 personer, varav 72 är par. Experimentet övervakade bl.a restider och den farten av dessa “marsvin”. Naturligtvis var de vid vissa tillfällen tvungna att gå och hålla hand, medan de vid andra inte gjorde det.

Vad har resultatet av denna studie angående dessa individers hälsa och välbefinnande? Forskaren förklarar det Libby Richardsen av guiderna som ansvarar för forskningen: “”.

Så en viktig sak är att om du bestämmer dig för att göra en snabb promenaddet viktiga är skaka inte hand. Detta skulle sakta ner tempot för dem som är snabbare. Dessutom gäller ett råd som kom från denna forskning äldre människor som tenderar att gå långsammare när de blir äldre. För att upprätthålla en god nivå av hälsa och välbefinnande är det nödvändigt att hitta andra former av kondition alternativt.

En bra promenad utomhus är dock bra för hälsan, men också för välbefinnande för par. Starka band görs och promenader förhindrar också senil dement. Så gå människor, gå, men bättre att inte skaka hand.

Relaterade Artiklar

Back to top button