Hackning av Paris sjukhus, en påstådd gärningsman arresterad, vad riskerar han?

AP-HP hack

Public Assistance-Hospitals of Paris (AP-HP) blev offer för en dataangrepp under sommaren som resulterade i stöld av filer från några av dess patienter. Den påstådda gärningsmannen greps fredagen den 8 oktober.

Datavetenskapsstudenten bakom hackningen av Parissjukhusen är en motståndare till hälsopasset som skulle ha velat visa på hälsosystemets svagheter.

Författaren till hackningen av sjukhusen i Paris greps

Först greps onsdagen den 6 oktober, författaren till hackningen av datorsystemet i Assistance Publique-Hôpitaux de Paris åtalades och sattes under rättslig kontroll denna fredag ​​8 oktober. Motståndare till det 22-åriga hälsopasset tog på sig ansvaret för sin attack på sitt Twitter-konto. Under sommaren hade datorstudenten bosatt i Ollioules, i Var, stulit filerna från cirka 1,4 miljoner patienter inklusive information om identitet, personnummer, kontaktuppgifter och de som rör de covid-19-screeningtest som genomfördes i mitten av 2020.

Mer konkret åtalas den unge mannen för “bedräglig åtkomst och underhåll i ett automatiserat behandlingssystem av personuppgifter implementerat av staten”, “utdrag av uppgifter från ett automatiserat behandlingssystem av personuppgifter implementerat av staten”, “insamling av personuppgifter på bedrägliga, orättvisa eller olagliga sätt” och “avsiktligt olagligt röjande av personuppgifter”.

En gest för att utmana hälsopasset

Medan den misstänkte var i polisförvar erkände den misstänkte fakta och bekräftade att han publicerade en länk till arkivet som innehåller Covid-19-testrapporterna från mer än 1,4 miljoner människor på forumen för Gamesvideo.com. En gest som piraten förklarar med sin aktivism mot hälsopasset.

Enligt en källa som är insatt i ärendet, ” ville visa på svagheten och felbarheten hos AP-HP:s datorsystem “och räknade inte” sälja den stulna informationen vidare eller bli rik enligt en annan källa. Faktum kvarstår att intrång i ett automatiserat databehandlingssystem faller under artikel 323-2 i brottsbalken och studenten ådrar sig fem års fängelse och böter på 150 000 euro.

Källa: Världen

Relaterade Artiklar

Back to top button