Hacker i aktion, Facebook meddelar dig via e-post

En varning som kommer via e-post från Facebook, som inte ska ignoreras för att någon försöker hacka din profil.

Facebook: se upp att de har märkt att det har problem med att logga in

Hackare är alltid på jakt och Facebook-profiler kan bli offer för ett stöldförsök.

På sociala nätverk har vi personliga bilder, band och vänskap och med Facebook tar vi hand om vår dagbok varje dag, men vad kan hända om åtkomst stals? En något obekväm situation, eftersom hackaren kan stjäla personuppgifter eller ännu värre kommunicera å våra vägnar med vänner eller publikationer i dagboken.

Lyckligtvis har Facebook utmärkta säkerhetskriterier och vid behov fastnar den inte oförberedd och varnar omedelbart användaren för ett eventuellt hack.

När den sociala algoritmen avslöjar något onormaltskickar automatiskt ett e-postmeddelande med en varning.

Texten i meddelandet lyder: Hej användare, vi märkte att du har problem med att logga in på ditt konto. Om du behöver hjälp, klicka på knappen nedan så loggar vi in ​​dig.

Läsningen längre ner fortsätter: Det har gjorts misslyckade försök att logga in på ditt konto. Om du inte gjorde det, vänligen meddela oss.

Vid det här laget, för att skydda vår profil, måste vi klicka på “berätta för oss”, markerat i blått. Ett bekräftelsefönster kommer sedan att följa, där rapporten kommer att spelas in genom att utlösa de ytterligare säkerhetsprocedurerna för det sociala nätverket.

Genom att göra detta har vi säkrat vår data, men om du ens har det minsta tvivel om att hackare har kommit in i din profil du måste gå till de sociala inställningarna och ändra ditt lösenord så snart som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button