Hackare som påstår sig vara anonyma orsakar taxistopp i Moskva

Taxi Moskva © © TASS

För att skapa förödelse på vägarna i den ryska huvudstaden, så var projektet realiserat för lite mindre än en timme av hackare som påstår sig vara från Anonymous.

Kollektivet har riktat in sig på Yandex Taxi för att samla många förare samtidigt på vissa artärer i Moskvas historiska centrum.

Bättre att vara i tunnelbanan på den tiden

The Anonymous, även om det kollektiva påståendet om deras handlingar är mer eller mindre tveksamt, investerar tillsammans med den ukrainska cyberarmén för att sätta den ryska regeringen i svårigheter. Ett val som får dem att variera sina handlingar, inklusive mot privata företag som Yandex Taxi on 1eh september förra året. Anonymous idé var då att hacka och ta kontroll över samåkningsapplikationen för att simulera en samtidig hög efterfrågan på taxiresor vid samma punkt.

Genom att välja Moskva lyckades Anonymous således avleda flera dussin fordon på Kutuzovsky-prospekten, en av huvudartärerna mot den ryska huvudstadens historiska centrum. All shopping som efterfrågades kom då från Fili-distriktet, i hjärtat av staden. Det krävdes inte mindre för att skapa en stor trafikstockning.

Effekten av aktionen illustrerar en serie träffar som Anonymous har genomfört i flera månader redan, och deras deklaration om cyberkrig mot Ryssland. Enligt flera medier som t.ex Gränsenincidenten löstes dock på några tiotal minuter, när Yandex Taxi återfick kontrollen över sin applikation.

Yandex Taxi förbereder sig för att undvika en upprepning

Yandex Taxi-företag kommenterade nyktert situationen genom en taleskvinna för företaget, Polina Pestova, enligt kommentarer rapporterade av Gränsen : ” Morgonen den 1eh I september stod Yandex Taxi inför ett försök av angripare som störde dess tjänst – flera dussin förare fick massbeställningar i Fili-distriktet “.

Även om Moskva är känt för sin förmåga att förbli en av de mest överbelastade städerna i världen, är ett prejudikat av sådan omfattning inte känt. Yandex Taxi sa att de sedan dess har förbättrat sin algoritm för att förhindra potentiella nya försök att så oenighet i Moskva eller någon annanstans.

Källor: Engadget, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button