Guldtatueringar: den nya gränsen för högteknologiska tatueringar

Att övervaka vårt hälsotillstånd är verkligen viktigt, särskilt om du lider av särskilda sjukdomar. För att uppnå detta har många grupper av forskare utvecklat olika typer av bärbara sensorer de senaste åren som, genom att förbli i kontakt med en persons kropp, tillåter dem att övervaka sin hälsa. Men vad vissa tyska forskare utvecklade för bara några dagar sedan är otroligt: ​​guldtatueringar som representerar den nya gränsen för bärbara sensorer.

För att presentera dessa extraordinära guldtatueringar är en studie publicerad på sidorna i den berömda vetenskapliga tidskriften Nano Brev. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare frånuniversitet från Mainz (Tyskland) samordnas av Katharina Kaefer. Specifikt använde de tyska forskarna guld nanopartiklar som, enligt forskarna, representerar idealisk plattform för sensorer implanterbar. Faktum är att, till skillnad från andra material, bleknar guldnanopartiklar inte med tiden, vilket förlänger livslängden på sensorn som därmed kan stanna kvar i motivets kropp. för annorlunda månader.

Guldtatueringar: Forskare testade dem på nakna råttor

Forskare testade sina guldtatueringar på råttor naken. Det är om osynliga enheter och inte större än ett mynt på 10 eurocent och tjockt mindre än en millimeter. De är placerade under huden och “inkorporeras” av små blodkärl och celler som växer omedelbart efter implantation. Varje sensor är belagd porös hydrogel för att förhindra att nanopartiklarna rör sig eller skadas av immunsystemets celler. Forskarna gav de nakna mössen olika doser av antibiotikum; färgförändringar i nanopartiklarna framhävdes med hjälp av en icke-invasiv enhet.

Dessa guldtatueringar representerar verkligen en absolut nyhet inom området bärbara sensorer eftersom de, om de är belagda med olika receptorer, kan tillåta ständig övervakning hälsotillståndet för patienten i vilken enheten implanterades.

Relaterade Artiklar

Back to top button