GTD lanserar en ny 2 Gbps-plan, men kan de hålla det löftet?

Den vackra staden Valdivia kommer att vara privilegierad av GTD Telsur att ha en internetanslutning som praktiskt taget kommer att flyga, eftersom en “2GB” plan med symmetrisk hastighet kommer att erbjudas i huvudstaden i Los Ríos-regionen.

Det är i alla fall vad operatören själv säger på sin hemsida i teorin borde det vara 2 Gbps nedladdning och uppladdning. Men i en not publicerad av Merkuriusdet nämns också att de är “2 gigabyte” i hastighet, så det är inte särskilt klart vad GTD faktiskt kommer att erbjuda.

Men hallå, låt oss säga att det är 2 Gbps symmetriskt, det är fortfarande riktigt viktiga nyheter, faktiskt, Chile blir det första landet i Latinamerika som erbjuder denna tjänst.

Som vi nämnde tidigare kommer staden Valdivia att vara den första att ha denna tjänst, som kommer att ha en månadskostnad nära $60 000 och allt detta kommer att vara möjligt tack vare tekniken XGS PONen innovation inom fiberoptiska nätverk som tillåter hastigheter på upp till “10 gigabyte”, nämner de i Merkurius.

Enligt våra anonyma uppgiftslämnare, GTD kommer att använda endast en Ethernet-port på 2 Gbps, medan de andra portarna kommer att ha 1 Gbps.

Den kommer även att finnas tillgänglig i storstadsregionen

Under de kommande veckorna kommer dessa “2GB” av symmetrisk hastighet också att anlända till Santiago, närmare bestämt i Lo Barnechea-kommunen, som kommer att vara den första, för att senare utökas till resten av kommunerna där GTD har teknisk genomförbarhet.

I vilket fall som helst kommer denna tjänst sannolikt att ha en långsam mottagning av användarna, eftersom de flesta av de hushållsapparater som för närvarande finns i våra hem inte har tekniken för att navigera med 2 Gbps, om du inte investerar i en ny enhet eftersom det redan finns några på den lokala marknaden.

Stort tack till Gonzalo Viera för att du meddelade oss!

Relaterade Artiklar

Back to top button