GTC 2022: NVIDIA formaliserar Hopper H100 GPU, graverad i 4 nm

NVIDIA Hopper H100 © NVIDIA

de GPU:er NVIDIAs H100 kommer inte ha tagit lång tid att avslöja sig mer detaljerat och framför allt på ett officiellt sätt.

Just i morse pratade vi om en sista läcka angående Hopper, den nya generationen grafikprocessorer designade av NVIDIA för att utrusta datacenter.

Öppnandet av GTC 2022 och grundton presenteras av Jensen Huang, grundare och VD för NVIDIA, var ett tillfälle att förtydliga saker.

TSMC N4 för 80 miljarder transistorer

Tvärtemot vad rykten meddelat har denna nya GPU inte 140 miljarder transistorer, åtminstone inte för detta H100-chip av Hopper-generationen. NVIDIA har faktiskt indikerat att det är fråga om “bara” 80 miljarder transistorer.

Amerikanen, å andra sidan, underströk användningen av en mycket avancerad graveringsprocess eftersom det är fråga om N4 från TSMC. Andra fantastiska nyheter, NVIDIA använder HBM3-minne i den här generationen: inte mindre än 80 GB för att vara exakt.

NVIDIA Hopper H100 © Videocardz

Två versioner av H100 har nämnts av NVIDIA, specifikationerna varierar. Således visar H100 SXM en FP64-effekt på 30 teraFLOPS när H100 PCIe måste vara “nöjd” med 24 teraFLOPS. Faktum är att TDP för den första är 700 W mot 350 W för den andra.

Slutligen, för att fullborda bilden, talade NVIDIA om integrationen av flera H100 GPU:er i HGX H100-systemet: det integrerar åtta GPU:er som kommunicerar via fjärde generationens NVLinks för maximal effekt.

Vilka är de bästa grafikkorten? 2022 jämförelse

Vilket är det bästa grafikkortet för dig? På en spelares resa är valet av ett grafikkort inte ett som bör tas lätt på. Viktig komponent i en maskinklippt för spelet – men inte bara – grafikkortet har en allt viktigare plats. Låt oss försöka vägleda dina val vid denna tidpunkt när de flesta av dem är tillbaka i lager till deras rekommenderade pris.
Läs mer

Källa: NVIDIA

Relaterade Artiklar

Back to top button