GTC 2022: med Grace CPU Superchip är NVIDIA baserad på ARM-arkitekturen

NVIDIA Grace Superchip © NVIDIA

NVIDIA frammanar en processor för datacenter som integrerar 144 kärnor för att kunna konkurrera direkt med EPYC och Xeon.

Under sin 2022 GPU Technology Conference (GTC) hade NVIDIA några nya grafikprocessorer att visa upp och framför allt Hopper-generationen H100, men amerikanen hade också en CPU-överraskning i beredskap, med ett chip som vi antar skulle kunna ha nytta av övertagandet av ARM-bolaget.

144 ARM Neoverse kärnor

Om övertagandet i fråga inte lyckades, arbetar NVIDIA fortfarande på den berömda ARM-arkitekturen med Grace CPU Superchip-processorn. Den är baserad på ARM Neoverse och är avsedd för datacenter.

Naturligtvis är NVIDIA full av beröm för sin nya skapelse som säger ” leverera den högsta prestandanivån, dubbelt så mycket minnesbandbredd och dubbelt så mycket energieffektivitet som dagens bästa serverchips “.

NVIDIA Grace Superchip © NVIDIA

Som presenterat av NVIDIA är Grace CPU Superchip sammansättningen av två Grace-processorer sammankopplade med en NVLink C2C. Det handlar om att integrera 144 ARM Neoverse-kärnor och ha en minnesbandbredd på 1 TB/s associerad med LPDDR5x utrustad med ECC-felkorrigering. Den totala förbrukningen skulle vara 500 watt.

NVIDIA jämför prestandan hos sitt Grace CPU Superchip med en DGX A100-lösning som integrerar två AMD EPYC Rome 7742 64-kärniga processorer. På SPECrate_2017 benchmark skulle NVIDIA då vara 1,5 gånger snabbare… men EPYC Milan kommer till AMD.

Precis introducerad av NVIDIA har Grace CPU Superchip fortfarande en lång väg att gå. Firman Jensen Huang, grundare och VD, uppskattar att releasen bör ske i början av 2023, men det kommer uppenbarligen inte att bli fråga om en konsumentbearbetare.

Om samma ämne:
NVIDIA: en första bild av Hopper H100, den enorma grafikprocessorn för servrar

Källa: NVIDIA

Relaterade Artiklar

Back to top button