Grundaren av OVHcloud vill köpa Shadow

©OVH_servers_1.jpg

Octave Klaba (OVH) är intresserad av att ta över Skugga
, vars finansieringsbehov uppgår till 30/35 miljoner euro. Målet skulle vara att skapa en europeisk molnjätte, för att konkurrera med amerikanska plattformar.

Vi rapporterade för er för några dagar sedan att Blade, det franska företaget bakom Cloud-speltjänsten Shadow, var i ekonomiska svårigheter. Företaget ställdes till och med i konkurs och bekräftade därefter att det letade efter en köpare som kunde lösa ribban.

Läs också:
Blade (Shadow) bekräftar att man är i avancerade diskussioner med köpare

En europeisk konkurrent till Office365 och G-Suite?

Och denna köpare kan vara ett välkänt ansikte från French Tech. Faktum är att Octave Klaba, styrelseordförande och grundare av OVHcloud, var allmänt intresserad, och indikerade på Twitter att hans team arbetade på filen för att skicka ett uppköpserbjudande.

Enligt Octave Klabas förklaringar är det inte direkt OVH som ska försöka förvärva Shadow, utan JezbyVentures, investeringsfonden kopplad till bolaget. Företagarens mål med detta övertagande skulle vara att ” utveckla ett europeiskt alternativ till Office365 / G-Suite”. För tillfället nämns inte frågan om Cloud-spel.

Läs också:
OVHcloud erhåller SecNumCloud-kvalifikationen från ANSSI, vilket vittnar om dess höga säkerhetsnivå

Shadow behöver 30 till 35 miljoner euro

För övertagandet av Shadow är deadline för att lämna anbud satt till den 19 mars 2021 kl. De olika parterna samt rättegångsförvaltaren kommer då att få ta ställning till vilken uppföljning som ska ges av de olika erbjudanden som ska ha lagts på bordet.

För tillfället har ingen annan kandidat förklarat sig offentligt, men Blade har antytt att flera potentiella köpare redan har frågat.

Kom ihåg att Shadow fick kunder 2020, från 67 000 användare 2019 till 97 000 förra året. Men det hindrade inte att dess omsättning sjönk från 20 till 17 miljoner euro under samma period, eftersom priset på abonnemang har sjunkit drastiskt.

Sedan 2015 har Blade samlat in 108 miljoner euro för utvecklingen av Shadow. Det nuvarande finansieringsbehovet har uppskattats till mellan 30 och 35 miljoner euro. Företaget har 138 anställda i Frankrike och 25 i två dotterbolag utomlands.

Shadow review (2021): en dematerialiserad PC lika bra som en riktig?

Tänk om det var möjligt att spela vilket spel som helst, från en gammal bärbar dator, Mac eller till och med en smartphone? Detta är den – vågade – satsningen som erbjuds av Shadows dematerialiserade PC-tjänst. Under några veckor fick vi möjlighet att testa denna innovativa tjänst för att se om den håller alla vad de lovar…
Läs mer

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button