Grisar som spelar tv-spel: här är den sensationella upptäckten

Säg ”Jag ska leka med gudar grisar”Det skulle låta lite illa. Faktum är att från en ny upptäckt skulle dessa söta djur kunna leka med TV-spel. Här är den sensationella nyheten.

Det här är inte Peppa Pig, utan riktiga grisar som kan spela videospel

När man läst titeln kommer många att ha tyckt att det var ett trevligt avsnitt av den brittiska animerade serien Peppa Pig. I verkligheten är detta inte fallet. Tvärtom, grisarna i denna berättelse är verkliga, i kött och blod eller snarare kött och ben. Dessa söta och “goda” djur är kan spela videospel.

Detta är den sensationella upptäckten som är resultatet av forskning från några forskare från Purdue University of Indiana i USA. Först var det Journal of Psychology som publicerade resultaten av denna forskning som senare släpptes av BBC.

De heter Hamlet, Omelette, Ebony och Ivory i fyra grisar huvudpersonerna i detta experiment. I princip efter lång tid Träning, de har blivit skickliga spelare. Det är inte nytt att detta djur är intelligent. Faktum är att i andra studier såg man hur grisar kan reagera på olika sätt beroende på vilka ljud som produceras.

I det här fallet finns det dock en viktig aspekt som framkom ur denna forskning. Grisarna hade en joystick vilket gjorde att de kunde interagera med vad de såg på skärmen. Efter träningen, spelet med tv-spel skickas att fortsätta stimuleras av en boll av mat. Detta uppmuntrade grisarna att avancera in spelnivåer.

Trots att matautomaten gick sönder vid något tillfälle fortsatte grisarna att leka. Kanske drevs de av viljan att klara alla nivåer i spelet? Det är ännu inte känt, men det som projektledaren sa till BBC är nykter Candace Croney. “Denna studie är viktig eftersom, som alla kännande varelser, hur vi interagerar med grisar har en inverkan på dem“.

En intressant nyhet för att avleda ungdomars uppmärksamhet från internet och från den allt mer beroendeframkallande skärmen.

Relaterade Artiklar

Back to top button