Green Pass: var försiktig så att du inte hamnar i Telegram-kanalers bluff

Om du inte kan, välj inte de olagliga sätten att få Grönt pass. Uppmärksamhet bör ägnas åt han nackdelar av Telegramkanaler som erbjuder, till kostnad, Covid-19 gratis certifikat förfalskningar och tarotkort. där Polispost identifierade 4 personer, inklusive 2 minderåriga, som hanterade 32 Telegram-kanaler genom vilka de föreslog Olagliga gröna pass garanterar det absoluta anonymitet. Låt oss ta reda på detaljerna och hur känna igen dessa faror.

Green Pass: Ett nätverk av bedragare säljer tarotcertifikat på Telegram

“”.

Detta är en av de meddelanden som användare kan ta emot från en grupp av hacker välorganiserad för att locka dem att begära Grönt pass utan att vara vaccinerad. En hänsynslös praxis e olaglig vilket har medfört mycket problem för de flesta som har förlitat sig på dessa bedragare.

Vissa har inte ens fått Grönt passmen utpressning och utpressning av pengar. I praktiken i cyberkriminella de hotar användare som, om de inte betalar ett visst belopp, vanligtvis 350 euroi Bitcoindär kommer att fördöma med massor av bevis.

Så, bortom förolämpningen, men i slutändan vem väljer medvetet dessa kanaler Telegram att komma runt det stat självmant utsätter sig för dessa faror. Faktum kvarstår det hot och utpressning Jag är alltid från fördöma utan om och men. Men detta, som polisen definierade “Falskt pass“, Det är en berättelse som är otrolig.

I grund och botten finns det en riktig sådan E-handel från Olagliga gröna pass endast tillgänglig om en användare laddar ner Telegram och prenumerera på dessa kanaler. Gjorda till perfektion, de innehåller också en sektion för FAQ.

Vi påminner alla våra läsare att den enda officiella kanal att veta var och hur man tar emot Grönt pass är www.dgc.gov.it. Alla andra alternativ döljer mycket farliga bedrägerier och bedrägerier med risk att hamna i händerna på organiserad brottslighet.

Relaterade Artiklar

Back to top button