Green Pass: hur får man det för att få Covid-19 grön certifiering

De nedräkning för en av de viktigaste dejterna i Europa. Från första juli faktiskt Grönt pass. Ett slags digitalt pass, och inte, för att kunna röra sig i olika länder. Så här är en guide träna på alla olika sätt för erhålla de Grönt pass och därmed få grön certifiering covid-19 för resa.

Green Pass: hur får man det

Det finns flera sätt att erhålla de Grönt passvilket är certifikatet som tillåter en användare att resa på ett mycket enklare sätt till och från alla länder iSchengenområdet ocheuropeiska unionen. Sara aktiva Sedan dagen 1 juli 2021.

De kan begära Grönt pass:

  • alla italienska medborgare som har genomfört Covid-19 vaccin sedan när det faktiskt är det effektivenligt tillverkarens instruktioner;
  • de som har haft negativt resultat från en svabbprov;
  • alla som är läkt nyligen sedan SARS-CoV-2.

Det är klart att de måste ha det mottagen a Autentiseringskod genom vilken man går vidare för att erhålla Grönt pass. Existera 4 lägen för att få den gröna certifieringen. Låt oss upptäcka dem tillsammans och se instruktioner för varje.

App Io

För att få Green Pass, appen de det är den mest praktiska och snabbaste metoden. En användare måste ladda ner Io-appen från den officiella webbplatsen genom att välja ditt operativsystem. Därefter för loggar indu måste ha det Spid eller den Elektroniskt identitetskort.

De som redan äger Io-appen måste göra det uppdatera den. När du kan ladda ner de Grönt pass kommer ansökan till meddela där tillgänglighet.

Immun App

Ett annat sätt att få Green Pass är att använda appen Immun, nedladdningsbar från den officiella webbplatsen. Efter det allra sista uppdateringen är nu tillgänglig sektion ringa upp “EU Digital Covid-certifikat“. Här följer instruktionermåste du ange Autentiseringskod tagits emot e-post eller genom SMS.

Uppenbarligen måste användaren få koden som nämns ovan vaccineraderesultat negativ att svabba test eller läkt helt från Covid-19.

Green Pass via nationell webbplats

De som inte är särskilt vana vid att använda appar har regeringen också förberett en annan kanal för att få Grönt pass. Detta är den dedikerade nationella sajten “dgc.gov.it“. När sidan är nådd måste användaren göra det autentisera genom Spid eller Digitalt identitetskort. Annars kan du ange de senaste 8 siffror av identifikationsnumret för Sjukförsäkringskort.

Därefter, när det gäller de två apparna Io och Immuni, kommer det att vara nödvändigt att ange Autentiseringskod fick efter en svabb med resultat negativav vaccination komplett eller avslutad helande.

Allmänläkare eller farmaceut

Slutligen, tillägnad dem som bara inte kan hantera den digitala världen, en alternativ kanal var man kan få hjälp att ta emot Grönt pass. Användbar för äldre personer eller personer med särskilda funktionsnedsättningar och svårigheter.

Det här är allmänläkare eller apotek. Här auktoriserad och kompetent personal, genom sjukförsäkringskort av patienten, kan slutföra förfrågningsprocessen genom att förse användaren med grön certifiering utan att detta behöver ladda ner appar eller registrera dig på den officiella webbplatsen.

Relaterade Artiklar

Back to top button