Green Pass: funktionen kommer att finnas i IO-appen, samma som Cashback och Holiday Bonus

De kända European Green Passsom snart kommer att introduceras som ett verktyg för att intyga att de inte är smittbärare från Covid vid ett givet ögonblick, i Italien kommer det att hitta sin plats inomapp IO.

Public services-appen är redan hem för ett antal funktioner som implementerats under det senaste året, inklusive Semesterbonus släpptes innan förra sommaren och tjänsten Pengar tillbaka av staten. Nu kommer mjukvaran att berikas med denna extra funktion, kanske den mest efterlängtade för att göra sig redo att leva sommarlovet med större lugn.

Green Pass, det är här vi hittar Green Certification för att röra på oss, delta i event och konserter

De European Green Pass kommer att finnas tillgänglig på IO-appen från och med den 1 juli. Tillkännagivandet kommer från ministern för teknisk innovation och digital omställning, Vittorio Colao.

Med det gröna certifikatet, dvs EU-länderna de kommer inte att kunna införa några restriktioner för ankomsten av resenärer som äger den. Detta kommer att innebära att du kan säga adjö till förebyggande karantäner, självisolering, buffertar (förutom i strikt oumbärliga fall eller efter att pandemin har återuppstått).

Avsnittet som är tillägnat Green Pass, rapporterar Colao, ska landa på appen utan att användarna behöver utföra någon procedur. Det gröna certifikatet är giltigt i ett år från tidpunkten för slutförandet av vaccinationscykel (eller enstaka administrering, i fallet med endosvacciner som Johnson & Johnson eller Covid recovery).

Användbarheten av det gröna passet i Italien, utöver möjligheten att röra sig fritt mellan regionerna – vilket faktiskt redan kan ske i dagsläget eftersom de alla är gula och vita – kommer att bestå i att kunna gå in på äldreboenden, för att hitta sina släktingar och de äldre, samt att delta i bröllopsceremonier och banketter från och med nästa 15 juni.

Dessutom möjligheten att använda den för att delta i konserter och evenemang med en maximal kapacitet på 1000 personer utomhus och 500 inomhus.

Relaterade Artiklar

Back to top button