Green Pass: den farliga identitetsstölden på WhatsApp är tillbaka

Den farliga han nackdelar från WhatsappGrönt pass Hon är tillbaka. Även där Polispost varnar återigen användare som använder meddelandeappen i Facebook-grupp. Ett bedrägeri stjäla identitet som allvarligt äventyrar i personlig information och den Integritet. Låt oss ta reda på alla detaljer tillsammans och hur man agerar att inte falla i fällan tänkande istället för att kunna erhålla Grönt pass utan alltför stor ansträngning.

Green Pass-bluffen går tillbaka till WhatsApp

“”. Detta är texten till det nya bluffmeddelande som syftar till att stjäla personuppgifterna och identiteten på det stackars offret som hamnar i fälla.

Det var ganska logiskt att denna bluff skulle göra comeback och spridas igen Whatsapp efter tillkännagivandet av Mario Draghi Omskyldighet av Green Pass för att kunna flyttaåk på semester eller gå in i lokalerna inomhus.

För mindre än en månad sedan Polispost han hade skrivit på egen hand sociala profiler officerare ett meddelande som varnade användarna för sina egna WhatsApp-meddelandebedrägeri med instruktioner för att ta emot Grönt pass.

Bedrägeriet har inte förändrats, faktiskt länk som finns i meddelandet skickar användaren till en sida som till grafik och innehåll liknar den institutionell. Men de uppgifter som ska matas in kommer inte bara att vara de av koden som tas emot för att ladda ner Grönt pass och hälsokortets nummer, men också bankkonto detaljer och personuppgifter inklusive förnamn och efternamn.

Flera användare som har fallit i fällan har påstått sig ha förlorat flera summor av pengar. Vi påpekar också att även på Telegram liknande bedrägerier sprids. De finns till och med kanaler var är det köpa falska gröna pass cirka 100 euro.

Hur man laddar ner det officiella certifikatet

Få den officiellt certifikat det är väldigt enkelt. Lita bara på officiella kanaler anställd sedan Regering att tillhandahålla sådan certifiering. Ofta i våra artiklar har vi förklarat allt information om hur man skaffar Geen Pass.

Det finns flera lösningarmen det är bra att gå igenom institutionella sätt. Ingen enhet kommer att skicka ett meddelande till dig Whatsapp för att ladda ner Grönt pass. Tvärtom, här är texten tillSMS skickat följande vaccination: “”.

Relaterade Artiklar

Back to top button