Green Pass: användare utpressade efter att ha köpt dem på Telegram

Händelserna fortsätter Grönt pass till salu på Telegram. Bedrägeri i han nackdelarvar användare utpressad efter att ha haft dem köpt. Det är väl upp till dem alla som vill komma runt statens lagar på ett ögonblick av sanitär nödsituationnu är de mellan stenen och stenen. Rapportera brottet och så avslöja för polisen för detta försök att bedrägerieller betala lösen att inte hamna i trubbel? Det bästa valet ligger alltid i laglighet. Här är alla detaljer.

Green Pass: utpressning och hot mot de som trodde att de var smarta

För att avslöja vad som händer i leden av Telegramkanaler används för försäljning av Olagliga gröna pass är expert på Cybersäkerhet Matteo Flora som med en tweet avtäckte en han nackdelar i bluffen. I praktiken, alla användare som har beslutat att kringgå staten tänker på att vara smart med Covid-19 certifieringfinns nu nedan utpressning och hot.

Låt oss försöka förstå historien bättre. En användare registrerar sig för en av dessa Telegramkanaler eftersom ännu inte vaccinerad, men vill kunna resa eller gå på restaurang. Beställ sedan Grönt pass enligt lista tillgänglig och redigerad av cyberkriminella. När belopp i euro för att fortsätta med produktion och den leveransvi pratar från 150 till 350 euro, tillsammans skickar användaren alla sina data med begäran. Vi talar därför om Skattelagen Och ID-kort.

Härifrån kan du förvänta dig att få Grönt pass lovade, men vi påminner om att på andra sidan finns det hacker experter. Faktum är att användaren, med överraskning, får en meddelande där det kommer antydde att betala 350 euro i Bitcoin annars kommer alla dina uppgifter med bevis på bedrägeri att skickas till polis.

Så vem tänkte göra det listigidag befinner han sig i svårighet. Rapportera vad som hände genom att avslöja hela operationen som ser dem i sin tur involverade, eller att betala lösensumman med hopp om att allt kan ta slut så snart som möjligt? Vårt råd är att alltid göra det laglighetens sätt och om du har fel, erkänn dina misstag och undvik att hamna i ett farlig cirkel som aldrig kommer att få ett slut.

Relaterade Artiklar

Back to top button