Green Pass: akta dig för farliga bedrägerier på WhatsApp och Telegram

De bedrägerier av Falska gröna pass såld på Telegram, där det är en boom av säljare och trots postpolisens stängning finns det fortfarande för många kanaler öppna. Ändå sprider det sig som en löpeld meddelande som innehåller en länk bedräglig sprids genom chattarna på Whatsapp. Du måste vara uppmärksam. det är hur känna igen dessa bedrägerier för att inte falla offer för dem, riskerar inte bara Integritetmen också juridiska problem.

Green Pass: bluffkanaler på Telegram ökar

Fortsätt öka bluffkanaler än på Telegram lova försäljning av Grönt pass identiska med de ursprungliga. Med tanke på spridningen har det också skett en fysiologisk nedgång i listpriser som från tidigare $200 nu har ökat till 100 dollar den rätta.

De uppgifter som skrämmer ännu mer är abonnenter det spelar roll ca 100 tusen följare till kanal. Med hänsyn till att de för närvarande aktiva kanalerna finns på Telegram är ungefär 2 500vi kan bara föreställa oss omfattningen av problemet Grönt pass “Tarot”.

Att förmedla tanken på Allvarlighetsgrad av fenomenet Grönt pass falsk är Oded Vanunuchef för Product Vulnerabilities Research på, som sa:

“”.

Se även upp för bedrägerier som sprids på WhatsApp

Men man måste också uppmärksamma bedrägerier sprids bland chattarna på Whatsapp. Till skillnad från Telegram-kanaler, där användaren är medveten om att Grönt pass är olagliga, på Facebook-grupp a länk lovar att göra den officiella tillgängliga i några enkla steg utan att behöva använda officiella kanaler.

Den enda risken, i det här fallet, är att mata sina egna personlig information och deras egna känslig data till cyberkriminella som utan att ha några betänkligheter kommer att sälja dem till högstbjudande. Uppenbarligen utan att ge dig några certifikat. Här är det kränkande meddelandet:

“I denna länk du kan ladda ner det gröna certifikatet Green Pass COVID-19 vilket gör att du kan röra dig fritt i hela Italien utan ram“.

De officiellt meddelande som du får efter att ha gjort första och andra dos av Covid-19 vaccin och som låter dig ladda ner Grönt pass:

“”.

För att ta reda på hur man kommer i vägen Rättslig och visst Grönt pass kontakta den officiella webbplatsen www.dgc.gov.it.

Relaterade Artiklar

Back to top button