Greasemonkey-skript för Firefox: vad det gör och hur man använder det

Om du använder Firefox på din PC med Windows kan du få mycket mer än vad webbutvecklare har skapat åt dig på sina webbsidor. Mekaniker är ett användbart tillägg som hjälper dig att anpassa hur du ser på webbplatser i din Firefox . Detta är en förlängning som hjälper utökad vy(förstärkt surfning) , så att användare kan installera skript som gör onlineändringar av innehållet på en webbsida efter eller innan sidan laddas i webbläsaren.

För att använda det behöver du inte veta JavaScript – in (javascript-)Internet(Internet) Dussintals skript finns tillgängliga som du kan använda för att anpassa hur webbplatser kommer att se ut i din Firefox . Till exempel kan den skanna en webbsida efter tekniska ord och ge dig deras betydelser när du håller muspekaren över den. Den här artikeln handlar om vad Mekaniker och hur man hittar skript Mekaniker som passar dina behov.

Vad är grismons

Vi pratade om Mekaniker i föregående stycke. I grund och botten är det ett webbläsartillägg. Firefox . Detta gör att du kan ändra hur webbplatser fungerar när du öppnar dem i din webbläsare. Webbläsaren måste vara Firefox eller något baserat på kod Firefox.

NOTERA(NOTERA) . Inte alla webbläsare använder koden Mozilla kommer att stödja (mozilla)Mekaniker . Till exempel, TOR kommer inte, men EPISK kanske.

Tillägg börjar fungera när du laddar en webbplats eller när du lämnar en webbplats, beroende på hur användarskriptet är programmerat för att ge önskad prestanda. Mekaniker tillgänglig för nedladdning i tilläggsbutiken Firefox , samt webbplatser som softsonic. Om du redan använder Firefox det bästa och säkraste sättet skulle vara att ladda ner Mekaniker från affären. På så sätt undviker du falsk programvara som kan skada eller hacka din dator.

Hur man använder Greasemonkey-skript

Installerar skript Mekaniker lättare än du trodde. Exakt(Precis) precis som du lägger till valfri tillägg eller annan programvara när du hittar ett skript Mekaniker klickar du på installationsknappen bredvid den eller var som helst på sidan. Om möjligt kan du också dra skriptet till den aktuella webbplatsen där du vill använda skriptet.

Du kan också skapa dina egna skript. Klicka på knappen(Klicka) “ned” bredvid Mekaniker , klicka på “Skapa nytt skript” och skriv din kod i den andra textrutan. Du kan sedan ange de webbplatser du inte vill att skriptet ska köras på genom att ange dem URL:er – en i taget(URLs – en) på raden – i fältet ” Utesluta(Utesluta)”. Observera att du endast kan använda javascript för att skapa skript Mekaniker.

Men kom ihåg en viktig punkt – ladda ner och använd alltid skript från källor du litar på helt och hållet!

Var man kan hitta anpassade Greasemonkey-skript(Greasemonkey användarskript)

Vissa skript presenteras på webbplatsen Mekaniker : www.greasespot.net

Det finns ett stort lager av användarskript Greasemonkey på: (Greasesmonkey)www.userscripts.org.

När du installerar skript Mekaniker se till att de kommer från de två webbplatserna ovan. Om du ser skript på tredje parts webbplatser, försök att hålla dem borta om du inte litar fullt ut på dessa webbplatser.

Hur man inaktiverar skript Mekaniker på vissa webbplatser

Att inaktivera Mekaniker utan att ta bort den från Firefox , klicka bara på apikonen som visas till vänster. Ikon Mekaniker består av två delar, den ena är en apans ansikte och den andra är en rullgardinslista, indikerad med nedknappen. För att växla mellan att använda och använder inte Greasemonkey(Greasemonkey), klicka på ikonen för apansikte.

Ett annat alternativ är att öppna ” Tillägg(Extensions)” och inaktivera den därifrån. Du kan aktivera det senare när du vill använda det.

Användbara resurser för Greasemonkey

  1. Vanliga frågor: http://wiki.greasespot.net/FAQ
  2. Felsökningsinformation: http://wiki.greasespot.net/Troubleshooting_(Users)
  3. Så här delar du ett skript: http://wiki.greasespot.net/User_Script_Hosting

Du kan kolla in källkoden för GreaseMonkey (källkoden för GreaseMonkey) på GitHub.

Ta nu en titt på dessa 5 användbara YouTube GreaseMonkey (YouTube GreaseMonkey Scripts) skript.(Ta nu en titt på dessa 5 användbara YouTube GreaseMonkey-skript.)

Om du använder Firefox på din Windows-dator kan du få mycket mer än vad webbutvecklare skapade åt dig på sina webbsidor. Mekaniker är ett användbart tillägg som hjälper dig att anpassa hur du visar webbplatser på din Firefox. Det är en förlängning som hjälper utökad surfning genom att tillåta användare att installera skript som gör ändringar i webbsidans innehåll direkt efter eller innan sidan laddas i webbläsaren.

För att använda det behöver du inte känna till JavaScript – det finns dussintals skript tillgängliga på Internet som du kan använda för att anpassa hur webbplatser ser ut i din Firefox. Till exempel kan den skanna webbsidan efter tekniska ord och ge dig deras betydelser när du håller muspekaren över den. Den här artikeln handlar om vad som är Greasemonkey och hur du hittar Greasemonkey-skript som passar dina behov.

vad är greasemonkey

Vad är Greasemonkey

Vi pratade om Greasemonkey i stycket ovan. I grund och botten är det ett tillägg för webbläsaren Firefox. Det låter dig ändra hur webbplatser fungerar när du öppnar dem i din webbläsare. Webbläsaren ska vara Firefox eller något som är baserat på Firefox-kod.

NOTERA: Inte alla webbläsare som använder Mozilla-kod kommer att stödja Greasemonkey. Till exempel, TOR kommer inte, men EPIC kan.

Tilläggen börjar köras när du läser in en webbplats eller när du lämnar en webbplats – baserat på hur användarskriptet är programmerat för att ge dig önskad prestanda. Greasemonkey är tillgänglig för nedladdning i Firefox-extensionsbutiken samt på sajter som softensonic. Om du redan använder Firefox skulle den bästa och säkraste metoden vara att ladda ner Greasemonkey från butiken. På så sätt kommer du att undvika falsk programvara som kan förstöra eller hacka din dator.

Hur man använder Greasemonkey-skript

Installation av Greasemonkey-skript är enklare än du trodde. Precis som du lägger till ett tillägg eller någon annan programvara, när du hittar ett Greasemonkey-skript, klicka på installationsknappen mot det eller var som helst på sidan. Om möjligt kan du också dra och släppa skriptet till den aktuella webbplatsen där du vill att skriptet ska tillämpas.

Du kan också skapa dina egna skript. Klicka på nedknappen bredvid Greasemonkey, klicka på skapa ett nytt skript och skriv din kod i den andra textrutan. Du kan sedan ange de webbplatser du inte vill köra skriptet på genom att ange deras webbadresser – en per rad – i rutan Exkludera. Observera att du bara kan använda Javascript för att skapa Greasemonkey-skript.

Var man hittar Greasemonkey-användarskript

Vissa skript finns på Greasemonkeys webbplats:

Det finns ett enormt arkiv för Greasemonkey-användarskript på:

När du installerar Greasemonkey-skript, se till att de kommer från ovanstående två webbplatser. Om du ser skript på tredjepartswebbplatser, försök att hålla dem borta om du inte litar fullt ut på webbplatserna.

Hur man stänger av Greasemonkey-skript på vissa webbplatser

För att stänga av Greasemonkey utan att ta bort den från Firefox, klicka bara på apikonen som visas till vänster. Greasemonkey-ikonen består av två delar: den ena är monkeyface och den andra är en rullgardinslista som indikeras av en ned-knapp. För att växla mellan att använda och inte använda Greasemonkey, klicka på ikonen för apansikte.

Ett annat alternativ är att öppna fliken Tillägg och inaktivera den därifrån. Du kan aktivera det senare när du vill använda det.

Greasemonkey: Användbara resurser

  1. Vanliga frågor:
  2. Felsökningsinformation:
  3. Så här delar du skript:

Du kan kontrollera källkoden för GreaseMonkey på GitHub.

Relaterade Artiklar

Back to top button