Gratis WiFi för alla: Piazza Italia-projektet är redan verklighet

De MiSE, ministeriet för utveckling och ekonomi, har redan inlett ett samarbete med. Tillsammans startade de två enheterna ett projekt som visade sig vara oerhört intressant. Det handlar om att sprida sig över det italienska territoriet, gratis trådlöst nätverk att låta alla medborgare använda internet. Å andra sidan har det nu blivit en grundläggande resurs. Namnet på projektet är. Med början från mars 2020har regeringen beslutat att utvidga projektet även till hälso- och sjukhusinrättningar, med avsikt att installera mer än 5 000 gratis hotspots.

Här är vilken typ av fördelar Piazza Italia WiFi kan ge

Huvudidén med detta projekt är att sprida WiFi-anslutningen över hela territoriet, för att göra den tillgänglig för alla. Med tanke på den betydelse det har i allas liv nuförtiden att få tillgång till internet har nästan blivit en rättighet. För att kunna använda detta kostnadsfria nätverk måste du ladda ner den dedikerade appen och utföra registrera din egen profil användare. Instruktioner finns på denna länk.

Detta initiativ föddes efter jordbävningen i Amatrice av 2016, då det i en rad kommuner blev nödvändigt att börja från noll för de drabbade medborgarna. Från det ögonblicket började dess expansion, som för närvarande ansluter sig över 3000 kommuner. Här är de specifika siffrorna:

710 kommuner med installerade hotspots

5824 hotspots på det nationella territoriet, inklusive federerade nätverk.

1417 de kommuner som har tecknat avtal med Infratel (inklusive sjukhus, endast 1261 kommuner)

3246 de kommuner som har anslutit sig till Piazza Wifi Italia-projektet (inklusive sjukhus, endast 3089 kommuner)

398,776 användare av wifi.italia-appen utformad för att ansluta gratis till nätverket i hela Italien.

Relaterade Artiklar

Back to top button