Gratis wifi är officiellt över (men inte FreeWifi_Secure)

Freebox Delta Server © Clubic.com

Endast gratis mobilabonnenter kan fortsätta att dra nytta av ett gemensamt Wi-Fi-nätverk när de reser.

Gratis Wifi har i hög grad bidragit till operatörens popularitet under det senaste decenniet.

Läs också:
Free håller på att överge sitt legendariska gratis wifi-nätverk

Gratis wifi har blivit föråldrat med explosionen av mobilt internet

Det kostnadsfria wifi-nätverket gjorde att varje Freebox-abonnent kunde dra nytta av en nätverksanslutning på alla gratisboxar i Frankrike, förutsatt att användarna hade aktiverat tjänsten i förväg.

Tjänsten tillhandahöll många tjänster till de mest nomadiska prenumeranterna, men inte bara, eftersom många användare ofta bytte gratis wifi-koder för att dra nytta av en anslutning till exempel när de flyttade.

På drygt 10 år har saker och ting förändrats mycket i och med explosionen av smartphonemarknaden, vilket har gjort det kostnadsfria wifi-nätverket mycket mindre relevant än det var då, när mobilt internet bara hade börjat. ” Behovet är mindre förklarade Xavier Niel, grundare av Free för bara några veckor sedan.

Läs också:
nPerf-barometer: Orange, på både mobil och fast telefon, förblir kungen av prestanda

En tjänst som nu är reserverad för Free Mobile-användare

Beslutet togs därför att gradvis stänga av det kostnadsfria wifi-nätverket. Freebox Delta- och Freebox Pop-prenumeranter var de första som inte längre kunde få tillgång till detta alternativ sedan början av detta år.

Idag är det Freebox Revolution och Freebox mini 4K-prenumeranters tur att märka försvinnandet av alternativet Gratis Wifi i deras administrationskonsol. Även om alternativet var aktiverat före avstängningen, erbjuds inga fler delade nätverk i de Wi-Fi-åtkomstpunkter som är tillgängliga från deras smartphone.

Endast gratis mobilabonnenter kan fortfarande dra nytta av denna tjänst med FreeWifi_Secure. Principen förblir densamma men reserverad endast för smartphones med ett operatörs-SIM-kort. Klicka bara på närmaste Wi-Fi-åtkomstpunkt och inget lösenord krävs eftersom anslutningen till Free Mobile-nätverket fungerar som autentisering.

Källa: Freebox universum

Relaterade Artiklar

Back to top button