Gratis startbara AntiVirus-räddningsskivor för Windows 10

En del skadlig programvara kan inte enkelt tas bort från din dator när den väl har passerat ditt antivirusskydd och djupt integreras i ditt system, vilket ibland gör det omöjligt att ladda ner. I en sådan situation kan det vara lämpligt att använda Räddnings-cd(Räddnings-cd-skivor). Rädda CD-skivan hjälper dig att återställa ditt system genom att ta bort otäcka hot som inte kan tas bort med vanliga antivirusprogram.

Dessa cd-skivor skannar och tar bort datorvirus utan att starta datorsystemet. De låter dig sedan köra operativsystemet direkt från CD:n, så du behöver inte Windows för att köra på din PC. Det är från detta operativsystem på CD:n som du får komma åt och köra din hårddisk och alla dina filer.

De flesta stövlar Rädda CD-skivor är vanligtvis baserade på Linux Live CD-distribution(Linux Live CD), som laddar ett enkelt operativsystem för skanning av skadlig programvara utan att skriva några systemfiler till din hårddisk. Vissa använder DOS eller klon DOS som t.ex (DOS)FreeDOS medan vissa använder en avskalad version Windows kallas förinstallationsmiljön fönster. nödsituation(Rescue) CD-skivor är vanligtvis tillgängliga i .ISO-avbildningsformat och måste brännas till media.

Windows Defender Offline är ett sådant program som kan upptäcka skadlig programvara och potentiellt oönskad programvara och sedan meddela dig om möjliga risker.

Av ett halvdussin eller så räddnings-cd-skivor kan du bara hitta ett fåtal som är lika användbara. Betala(Vänligen) notera att alla verktyg som nämns i listan är helt gratis att använda.

Fri antivirus återställning startskivor(Startbara AntiVirus-räddningsskivor) för Windows 11/10

Här är en lista över några av de bästa gratis antivirus återställning startskivor(Startbara AntiVirus Rescue Disks) för en dator med Windows :

 1. Kaspersky återställningsskiva
 2. AVIRA AntiVir räddningssystem
 3. BitDefender Rescue Disk
 4. Startbart Norton Recovery Tool
 5. Comodo Rescue Disk
 6. ESET SysRescue Live.

1]Kaspersky Recovery Disk

Virusborttagningsverktyget skannar och tar bort hot från en infekterad dator utan risk för att infektera andra filer eller datorer. Allt du behöver göra är att bränna bilden ISO till en CD, sätt in CD:n i enheten CD-ROM för det infekterade systemet, skriv in (CD-ROM)BIOS PC, ställ in boot från CD och starta om datorn.

Efter en snabb uppstart möts du av Kaspersky-gränssnittet Räddningsskiva . Bara(Helt enkelt) välj objekten som ska bearbetas och klicka på skanningsknappen. Verktyget skannar sedan ditt system grundligt och presenterar en rapport om alla misstänkta föremål som det hittar. Dessa objekt kan sedan sättas i karantän, desinficeras eller raderas.

2]AVIRA AntiVir Rescue System

Avira Anti Vir Rescue System

Med AVIRA AntiVir Rescue System kan du förkorta den långa proceduren för att skapa en räddnings-CD. Om programmet upptäcker att din enhet är kompatibel skapar den automatiskt en räddnings-CD åt dig. Allt du behöver göra är att helt enkelt sätta in en skrivbar CD i din enhet och dubbelklicka på återställningsikonen Avira .

Om skivan inte är kompatibel, Avira kommer att uppmana dig att spara en kopia av .iso, som du kan bränna med ditt favoritprogram för CD-bränning. Efter att ha skapat ett nödsystem Avira kan inte bara skanna och ta bort skadlig programvara från system som har blivit omstartbara på grund av skadlig programvara, utan ger dig också ett sätt att säkert kopiera data du behöver från den drabbade enheten.

3]BitDefender återställningsskiva

bitdefender-räddnings-cd

Detta är ett verktyg som kommer att försöka reparera Windows om du inte kan starta om den längre. Har med dig Räddnings-cd starta den infekterade datorn från den och följ instruktionerna. Räddnings-cd kommer att skanna ditt system och lösa problem som det hittar eller stöter på.

BitDefender Rescue CD(BitDefender Rescue CD) innehåller flera användbara tillägg, inklusive GParted, Testa disk Thunar File Manager, webbläsare Firefox och Foxit PDF-läsare. (Firefox)Också närvarande ChkRootkit för att söka efter rootkits.

4]Norton Boot Repair Tool

Startbart Norton Recovery Tool

Norton Bootable Recovery Tool är en nedladdningsbar fil ISO , som låter dig skapa en startbar CD-skiva som kan användas för att ta bort virus i situationer där Windows inte startar ens efter upprepade försök, och där virusskannerns förmåga att helt ta bort hot kanske inte räcker till. Programmet innehåller en version Windows PE , som är ett separat och isolerat operativsystem. Med den kan du skapa CD/DVD , ISO -fil eller USB -lagringsenhet .

5]Comodo Rescue Disk

comodo-räddningsskiva

Comodo Räddningsskiva startar upp din dator och skannar hela systemet efter virus innan du startar Windows . Inkluderar(Inkluderar) en fullfjädrad antivirus-skanningsmotor som kan ta bort rootkits som är inbäddade så djupt att de inte kan tas bort med CCE för Windows .

6]ESET SysRescue Live

ESET SysRescue Live startbar CD/USB är ett gratis verktyg som låter dig skapa en startbar nödsituation CD/DVD eller USB sticka(USB-enhet). Du kan starta en infekterad dator från startbara media för att söka efter skadlig programvara och rensa upp infekterade filer.

Trend Micro Rescue Disk låter dig använda CD:n, dvd -disk eller USB – enhet för att kontrollera din dator med Windows utan att köra operativsystemet. Den kan också skanna dolda filer, systemdrivrutiner och master boot record(Master Boot Record) MBR ).

När du är inne på ämnet kan du också kolla in dessa inlägg:(Medan om ämnet, kanske du vill kolla in dessa inlägg också:)

 • Emsisoft Emergency Kit
 • De bästa systemåterställningsskivorna för Windows
 • Ta bort och ta bort Ransomware med Anvi Rescue Disk
 • Hur man skapar en räddningsskiva på en flashenhet.

Låt oss veta om du har andra rekommendationer.

En del skadlig programvara kan inte lätt tas bort från din dator när de väl har passerat ditt antivirusskydd och integrerat sig djupt i ditt system – ibland gör det omstartbart. I en sådan situation kan det vara tillrådligt att använda Räddnings-cd-skivor. En räddnings-cd hjälper dig att återställa ditt system genom att ta bort otäcka hot som motstår borttagning av vanliga antivirusprogram.

Dessa cd-skivor gör en genomsökning och tar bort datorvirus utan att starta datorsystemet. De låter dig sedan starta operativsystemet direkt från CD-skivan så att du inte behöver köra Windows på din PC. Det är från detta CD-baserade operativsystem som du får komma åt och starta din hårddisk och alla dina filer.

De flesta startbara Rescue CD-byggen är vanligtvis baserade på Linux Live CD-distribution, som laddar ett enkelt operativsystem för att skanna skadliga hot utan att skriva några systemfiler på din hårddisk. Vissa använder DOS eller en DOS-klon som FreeDOS medan vissa använder en nedskärning av Windows som kallas Windows förinstallationsmiljö. Räddnings-CD-skivor är vanligtvis tillgängliga i .ISO-avbildningsformatet och måste brännas till ett media.

Windows Defender Offline är ett sådant program som kan upptäcka skadlig och potentiellt oönskad programvara och sedan meddela dig om eventuella risker.

Av ett halvdussin eller så räddnings-cd-skivor kan du hitta få som är lika användbara. Observera att alla verktyg som nämns i listan är helt gratis att använda.

Gratis startbara AntiVirus-räddningsskivor för Windows 11/10

Här är en lista över några av de bästa gratis startbara AntiVirus-räddningsskivorna för Windows-datorer:

 1. Kaspersky Rescue Disk
 2. AVIRA AntiVir Rescue System
 3. BitDefender Rescue Disk
 4. Norton Bootable Recovery Tool
 5. Comodo Rescue Disk
 6. ESET SysRescue Live.

1]Kaspersky Rescue Disk

Kaspersky Rescue Disk

Virusborttagningsverktyget skannar och tar bort hot från en infekterad dator utan risk för att infektera andra filer eller datorer. Allt du behöver göra är att bränna ISO-avbildningen till en CD, sätta in CD:n i det infekterade systemets CD-ROM-enhet, gå in i PC:ns BIOS, ställa in den att starta från CD:n och starta om datorn.

Efter en snabb laddningsprocess möts du av gränssnittet på Kaspersky Rescue Disc. Välj bara de objekt som ska bearbetas och tryck på skanningsknappen. Verktyget skannar sedan ditt system grundligt och presenterar en rapport över alla misstänkta föremål som hittats. Dessa föremål kan sedan sättas i karantän, desinficeras eller tas bort.

2]AVIRA AntiVir Rescue System

Avira Anti Vir Rescue System

AVIRA AntiVir Rescue System förkortar den långa proceduren för att skapa en räddnings-CD. Om programmet finner att din enhet är kompatibel skapar den automatiskt räddnings-CD:n åt dig. Allt du behöver göra är att helt enkelt sätta in en skrivbar CD-skiva i enheten och dubbelklicka på Avira räddade ikonen.

Om enheten inte är kompatibel kommer Avira att erbjuda att spara en .iso-kopia som du kan bränna med hjälp av en önskad programvara för CD-bränning. När det väl har skapats kan Aviras räddningssystem inte bara skanna och ta bort skadlig programvara från system som gjorts omstartbara av skadlig programvara, utan ger dig också ett sätt att säkert kopiera önskad data från den drabbade enheten.

3]BitDefender Rescue Disk

bitdefender-räddnings-cd

Det är ett verktyg som kommer att försöka återställa Windows om du inte kan starta om det längre. När du har räddnings-cd:n med dig, starta den berörda datorn från den och följ instruktionerna. Räddnings-CD:n kommer att skanna ditt system och lösa problem som den hittar eller stöter på under vägen.

BitDefender Rescue CD innehåller en handfull användbara extrafunktioner, inklusive GParted, TestDisk, Thunar File Manager, Firefox webbläsare och Foxit PDF-läsare. Det finns också ChkRootkit för att skanna efter rootkits.

4]Norton Bootable Recovery Tool

Norton Bootable Recovery Tool

Norton Bootable Recovery Tool är en nedladdningsbar ISO-fil som låter dig skapa en startbar CD som du kan använda för att ta bort virus i situationer där Windows inte kan startas, även efter upprepade försök, och när en virusskanners förmåga att ta bort hotet kan vara otillräckligt. Programmet innehåller en version av Windows PE, som är ett eget separat och isolerat operativsystem. Med den kan du antingen skapa en CD/DVD, ISO-fil eller en USB.

5]Comodo Rescue Disk

comodo-räddningsskiva

Comodo Rescue Disk kommer att starta din dator genomsöka hela ditt system efter virus innan Windows laddas. Inkluderar full AV-skanningsmotor som kan ta bort rootkits som är inbäddade så djupt att de inte kan tas bort med CCE för Windows.

6]ESET SysRescue Live

ESET SysRescue Live startbar CD/USB är ett gratis verktyg som låter dig skapa en startbar räddnings-CD/DVD eller USB-enhet. Du kan starta en infekterad dator från ditt räddningsmedie för att söka efter skadlig programvara och rensa infekterade filer.

Trend Micro Rescue Disk låter dig använda en CD-, DVD- eller USB-enhet för att undersöka din Windows-dator utan att starta operativsystemet. Den kan också skanna dolda filer, systemdrivrutiner och Master Boot Record (MBR).

När du är inne på ämnet, kanske du vill kolla in dessa inlägg också:

 • Emsisoft Emergency Kit
 • Bästa systemräddningsskivor för Windows
 • Avinstallera och ta bort Ransomware med Anvi Rescue Disk
 • Hur man skapar en räddningsskiva på ett USB-minne.

Meddela oss om du har några andra rekommendationer.

Relaterade Artiklar

Back to top button