Gratis flex: Xavier Niel och Thomas Reynauds svar på dina frågor (intervju)

Xavier Niel © Iliaden

Grundaren av Iliad-gruppen, Xavier Niel, och dess verkställande direktör, Thomas Reynaud, gav en uppdatering för Clubic om lanseringen av mobiluthyrningserbjudandet med möjlighet att köpa från operatören: Free Flex.

Traditionell dag för tillkännagivanden på Free, tisdagen den 6 juli, var tillfället att avslöja för allmänheten och pressen lanseringen av ett erbjudande som är färgat av transparens, döpt Free Flex. Vi har här att göra med ett mobiluthyrningserbjudande med köpoption. I slutet av de 24 månaderna av hyra eller tidigare kan kunden aktivera en köpoption för att bli ägare till den initialt hyrda smartphone, allt utan extra kostnad jämfört med en mobil som betalas kontant. Men framför allt tillåter Free Flex abonnenten att separera sin hyresräkning från den för hans mobilabonnemang, vilket förblir icke-bindande. Du kan med andra ord hyra din smartphone samtidigt som du byter mobilabonnemang. Transparens och flexibilitet alltså.

För att få reda på mer om födseln, ambitionen och intresset för detta Free Flex-erbjudande kunde vi chatta, på telefon, med “Monsieur Free”, kanske en framtida Oscar-vinnande skådespelare (du måste läsa till slutet ), Xavier Niel och hans trogna högra hand Thomas Reynaud, som båda tog lite tid på sig att svara på våra frågor. Intervju.

Läs också:
Gratis lanserar “Free Flex”, dess mobiluthyrningserbjudande med köpoption och utan åtagande (fullständiga detaljer)

Gratis Flex: detaljer från Xavier Niel och Thomas Reynaud

Thomas-Reynaud © Denis Allard

Clubic: Vad kan du berätta för oss på ett preliminärt sätt om Free Flex?

Thomas Reynaud: Free Flex är verkligen andan i Free Mobile, Free 2012. Vi fortsätter att ta avstånd från priset på paketet från priset på terminalen och vi anser att försäljning av en terminal inte ska vara en möjlighet att ha dolda kostnader för att öka prenumerationen pris. Den andra mycket viktiga punkten när det gäller transparens är att terminalen görs tillgänglig för abonnenter utan extra kostnad. Du betalar det antingen kontant eller med en spridning av priset över 24 månader. Det blir exakt samma kostnad för abonnenten, till närmaste krona. Den andra principen som uppenbarligen ligger oss varmt om hjärtat är frihet, med denna brist på engagemang på mobilplansdelen. Utan att glömma möjligheten att aktivera en köpoption när så önskas.

För oss är detta erbjudande verkligen i linje med DNA från Free Mobile, med paketet på 2 euro, 3G till priset av 4G, 5G utan extra kostnad jämfört med 4G. Vi vill verkligen demokratisera sättet att skaffa din smartphone i full transparens, efter att ha demokratiserat mobilanvändningen och planen. Detta gör att våra abonnenter kan göra avsevärda besparingar. Vi är upp till två gånger billigare än våra konkurrenter, för erbjudanden som kombinerar en terminal och ett mobilabonnemang. Detta är verkligen filosofin för detta erbjudande: att tillhandahålla 50 olika modeller och mer än hundra referenser.

För att vara pedagogisk är det viktigt att precisera att mobilplanen, med en mobiluthyrning, förblir utan åtagande, det vill säga att medan vår mobiluthyrning tar slut kan vi helt fritt byta plan?

Xavier Niel : Absolut ja, och du kan även byta till ett annat paket någon annanstans!

Free var lite av en mobiluthyrningsspecialist och nu erbjuder du Flex, ett hyreserbjudande med en flexibel köpmöjlighet som inte medför någon extra kostnad. Är detta ett sätt att, gratis, svara på omvälvningen i användningen, med konsumenter som strävar efter mer regelbundna förändringar, och framför allt, som du sa Thomas Reynaud, till mer frihet?

Thomas Reynaud : Det är precis det. Det handlar om frihet, transparens. Nu har vi ett miljöansvarserbjudande. Vi uppmuntrar inte, och vi har aldrig, accelererad förnyelse. Det finns kommersiella metoder som så kallade ”subventionserbjudanden”, där det för vissa finns en logik i slutet av bindningsperioden, att återkoppla abonnenten under 24 månader. Eftersom vi är icke-bindande vad gäller mobilplanen och vår kärnverksamhet är tillhandahållande av telekomtjänster, är vi verkligen inte inne på denna logik.

Dessutom har vi varit särskilt noga med att förse abonnenter som så önskar med återvunna terminaler. Vi har nästan 10 % av modellerna som återvinns, inklusive iPhones.

Gratis Flex, upp till 2 gånger billigare, verkligen? 🤔

Om vi ​​jämför Free Flex-erbjudandet med erbjudanden från konkurrerande operatörer, är Free det enda som inte kräver att abonnenten prenumererar på ett 24-månaders åtagande för mobilplansdelen. Det är detta som erbjuder en klar fördel för Xavier Niels företag.

När det gäller priser så inser vi faktiskt att Free Flex kan vara upp till halva priset för samma smartphone.

  • Om vi ​​tar exemplet med Xiaomi Redmi Note 10 5G, med en gratis 150 GB-plan tillsammans med en gratis Flex-hyra över 24 månader, kommer den slutliga kostnaden till 708,52 euro för användaren. Med motsvarande erbjudanden stiger denna kostnad till 1 380,76 euro hos Orange (150 GB-paket), 1 331 euro hos SFR (160 GB) och 1 500,76 euro hos Bouygues Telecom (+ 112 %!, Sensation 150 GB-paket) .
  • På iPhone 12 Pro 128 GB är skillnaderna mindre, men Free Flex är fortfarande det billigaste erbjudandet, med 1 638,52 euro, mot 1 968,76 euro hos Orange, 1 901,00 euro hos SFR och 2 121,66 euro hos Bouygues Telecom.

Du föregick min nästa fråga. Och just aspekten av den cirkulära ekonomin, det vill säga andelen människor att ta till sig återvinning och rekonditionering av smartphones… Fungerar det bra på Free?

Thomas Reynaud: Ja, vi har till exempel den renoverade klass A iPhone 8 som är tillgänglig med en månadsbetalning på 7,99 euro per månad. Sedan finns det möjlighet att köpa.

Är du inte rädd att privat kopieringsavgift på renoverade smartphones orsaka mer skada än nytta för den cirkulära ekonomin och den renoverade marknaden?

Thomas Reynaud : Det är ett ämne. Nu, vad vi ser är att ett visst antal prenumeranter som vill ha råd med en mycket avancerad smartphone kan göra det tack vare renoverade, och de kommer att kunna göra det mer med Free Flex.

Sätter du upp kvantifierade mål för Free Flex?

Thomas Reynaud: Vi vill sälja så många paket som möjligt tack vare Free Flex, som gör att vi kan utveckla en del av marknaden som vi inte riktigt har tagit itu med förrän nu.

Många av våra läsare, som vi hälsar på ett vänligt sätt, undrar vad som händer om vi inte köper telefonen, om det finns en deposition osv. ?

Thomas Reynaud : Om du någon gång vill inte utnyttja eller utnyttja köpoptionen efter 24 månader, lämnar du bara tillbaka terminalen. Vi kommer att skicka den till en återvinningskanal, som det vi har gjort i 10 år med Freebox, för att återställa de elektroniska komponenterna, eller för rekonditionering om terminalen är i gott skick, innan vi skickar tillbaka den till vår webbplats, och visar faktum att det därför är en renoverad smartphone.

En annan fråga också från våra läsare: vem kontrollerar och utvärderar telefonen, med vetskapen om att det finns ett samarbete med Les Ateliers du Bocage?

Thomas Reynaud: Om det någonsin är lite slitage, vanligt slitage efter två års användning, är det inga problem. Om det är smarttelefonens kamera som är trasig har du fortfarande möjlighet att utnyttja din köpoption och inte lämna tillbaka den. Vi såg till att designa ett prisvärt köpalternativ, i genomsnitt runt 40-50 euro. Du har även möjlighet att lämna tillbaka terminalen och i efterhand återfakturerar vi kostnaden för reparation av mobilen, en kostnad som inte blir högre än köpoptionens belopp. Så det är väldigt betryggande för prenumeranten.

de kitslig sätt Grundläggande instinkt, berätta var idén kom ifrån. Ska vi kalla dig Sharon Niel eller Xavier Stone?

Xavier Niel: Xavier Stone, det kan vara förvirrande, vi ska försöka undvika. Faktum är att i den första filmen föreslog vi idén till Sharon Stone, för cirka trettio år sedan. Hon stal den scenen från oss och vi bestämde oss till slut för att spela den på riktigt. Men hon gillade idén. Jag har inte åldrats, jag hoppas att du märkte det (skratt).

Detta sätt att iscensätta sig själv på sociala nätverk, på sistone också med Therafreeär det självklart väldigt viktigt att ta hand om sin kommunikation i en miljö där alla är ultrauppkopplade?

Xavier Niel: Med instängdhet måste man försöka vakna på annat sätt. Vi försöker uppfinna oss själva varje gång och fråga oss själva vad vi kan göra. Vi hade en liten parodifilm med Kupp, där de var snälla nog att kasta hinkar med vatten på mitt huvud. Nu har jag knarriga vita byxor. Jag är lite rädd för nästa gång, eftersom vi fortfarande utvecklas, och jag är inte säker på att det går åt rätt håll. Jag gjorde en terapi mellan de två, det hjälpte mig lite.

Hur har det senaste och ett halvt året varit på Free, präglat av olika instängningar och stora nyheter, som 5G och Freebox Pop ?

Thomas Reynaud: Vi hade flera starka val att göra under denna pandemi. Vi beslutade först att lämna alla våra lokaler öppna för våra anställda. Det var superviktigt, för under förlossningen ökade vi gruppens personal med 10 %. Och mellan arbete och distansarbete var det inte alltid lätt. Det andra starka valet var att ge upp partiell arbetslöshet. Vi befann oss vid en viss tidpunkt med mer än 1 500 anställda i en situation av inaktivitet, särskilt de från butiksnätverket. Vi vägrade att vädja till nationell solidaritet och att inte ta till partiell arbetslöshet, vilket uppskattades av våra anställda. Det tredje starka valet var att göra en direkt demokratiövning, varje månad eller varje och en halv månad, med stora videokonferenser. Vi hade ledningsgruppen, Xavier Niel, vår HRD Céline Polo-Juglar och jag själv. Vi bjöd in koncernens 9 500 anställda, vilket förde oss till mer än 4 000 anställda samtidigt på samma video. I allmänhet förklarade vi de beslut som fattats för dem på ett transparent sätt, sedan startade vi två eller tre timmar med frågor och svar med samarbetspartnerna. Stunderna var väldigt trevliga, med den här känslan av att vara tillsammans, även om det bara var virtuellt.

Under dessa 18 månader har vi varit ganska aktiva, med lanseringen av Freebox Pop, Free Pro, 5G, förvärvet i Polen, fördubblingen av vårt antal fiberoptiska abonnenter under pandemin. Jag har intrycket att vi kommer ut stärkta och ännu mer enade inom gruppen.

Källa: Clubic

Relaterade Artiklar

Back to top button