Gratis 3D-modelleringsprogram för att skriva ut på en 3D-skrivare

uppnå ett gott 3d design av ett objekt kräver specialiserad programvara, mycket tid och stor kunskap så att slutresultatet blir så perfekt och exakt som möjligt. Om 3D-skrivare var lyxenheter för några år sedan har de gradvis sjunkit i pris och även om de fortfarande är ganska dyra (särskilt med tanke på användningen som kan ges till dem i hemmet), är de för närvarande tillgängliga för det offentliga hemmet .

Om du letar efter en billig 3D-skrivare har ADSLZone publicerat en lista med 5 billiga 3D-skrivare idealiska för hemmabruk.

Om vi ​​redan har kunskap inom detta område och vill skapa ett 3D-objekt för skriva ut bilder då lämnar vi dig med de fyra topprankade gratis 3D-modelleringsapparna för detta ändamål.

De bästa gratis 3D-modelleringsapparna för att skapa mönster att skriva ut på en 3D-skrivare

Blandare

Det är favoritapplikationen för gemenskapen av 3D-skrivareanvändare. Denna applikation, gratis och öppen källkod, är förmodligen den mest använda för 3D-design och -modellering, både för programmering av videospel (för att importera dem till motorer som Unity) och för utskrift på en 3D-skrivare.

Förutom friheten som det här verktyget erbjuder, eftersom det är gratis och med öppen källkod och dess stora gemenskap, är en av styrkorna med detta verktyg det stora antalet guider och framför allt resurser för att importera oss och hjälpa oss i vår design.

FreeCad

Huruvida AutoCAD kommer att tänka på när man pratar om 2D- och 3D-design , FreeCAD är alternativet till denna kommersiella programvara speciellt designad för 3D-design och modellering. Som dess utvecklare hävdar skapades den här applikationen främst för att designa riktiga objekt av alla storlekar.

Tack vare sin stora mångsidighet rekommenderas FreeCad både för hemanvändare utan erfarenhet av andra CAD-program och för professionella användare som har erfarenhet och letar efter resultat av hög kvalitet. Dessutom är det här verktyget fullt kompatibelt med de viktigaste 3D-designformaten, så om vi laddar ner ett projekt kan vi ladda och bearbeta det utan problem.

K-3D

Detta verktyg är också ett av de mest kända när det gäller 3D-modellering, animering och rendering. Förutom att vara gratis och öppen källkod, bland dess huvudfunktioner kan vi främst lyfta fram dess användarvänlighet (är idealisk även för användare som är nya i den här världen), samt att ha stor designkraft som gör det möjligt att skapa enkla modeller till helt komplexa och professionella projekt.

3D vingar

Detta är en annan gratis och öppen källkodsapplikation för 3D-modellering. Bland dess huvudfunktioner kan vi lyfta fram ett fullt konfigurerbart gränssnitt, ett stort antal verktyg för att göra designen av element så enkel som möjligt och, framför allt, stor kompatibilitet med praktiskt taget alla vanliga 3D-designformat, även den konstiga .obj.

Känner du till eller använder du andra appar för att designa 3D-objekt för att skriva ut på en 3D-skrivare?

Relaterade Artiklar

Back to top button