Granska The Wheel of Time: Prime Videos fantasyserie och strumpor

Tidens hjul © Prime Video

Det är allt. I slutet av 2021, Prime Video har äntligen sänt den efterlängtade fantasyserien Tidens hjul (Tidens hjul). Här är vår ganska ljumma åsikt om denna show som trots allt erbjöds en säsong 2 redan innan starten.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien:


Sammanfattning

Datablad The Wheel of Time

Information

Kön
fantasi

Prestation
Rafe Judkins

Redaktör
Radar Productions, Iwot Pictures, Long Weekend, Little Island Productions, Sony Pictures Television, Amazon Studios

Plattform
Prime Video

Antal säsonger
1

Antal avsnitt (totalt)
8

Klassificering
Rekommenderas inte/förbjudet för barn under 16 år

Hjulet vrider tiden kommer att svänga

Tyst i hennes lilla by kommer en grupp ungdomar att uppmuntras att följa en kraftfull och mystisk trollkarl som avslöjar för dem att en av dem är den “Reinkarnerade draken”, den enda som kan stoppa Mörkrets återkomst och förstörelsen. av världen. Om inte denna utvalde framkallar civilisationens fall ännu snabbare?

Väntar på hans massiva streak Sagan om ringen 2022 avslöjar Prime Video en stor del i slutet av året, för att försöka tillfredsställa fantasyälskare: Tidens hjul (Tidens hjul, i VO). Denna bearbetning av Robert Jordans populära romaner, publicerad mellan 1990 och 2013, var mycket efterlängtad, särskilt med ett känt namn på sin affisch: Rosamund Pike. Skådespelerskan, som förkroppsligar en av huvudrollerna, producerar också denna ambitiösa serie.

Tidens hjul © Prime Video

Typ en blandning mellan Sagan om ringen (för sin atmosfär och sina ganska breda utomhusbilder), The Witcher (för att dess universum och dess blodiga och mörka strider inte ska ställas inför barn) och Shadow and Bone (för dess manus och dess ganska unga karaktärer), Tidens hjul följer i sin början karaktären av Moiraine (Rosamund Pike, därför). Den sistnämnda är en Aes Sedai, medlem av en magikerorden, i ett universum där endast kvinnor är kapabla och auktoriserade att manipulera magi.

I början av handlingen går hon för att hitta fyra vänner som är synligt bundna av ödet, för att bjuda in dem att följa henne för att upptäcka vem av dem eller av dem som har makten att rädda världen från återkomsten. av Sauron av mörkret. Ondskans krafter verkar verkligen komma på fötter igen, vilket framgår av den (effektiva och dödliga) striden i det första avsnittet.

Tidens hjul © Prime Video

Vi spelar här, det är allvarligt

Denna början av scenariot är dock lite konventionell och inte särskilt spännande, särskilt för dem som redan har ätit en massa fantasyverk. Lyckligtvis rör sig saker och ting från det tredje avsnittet och kittlar nyfikenheten. Universum av Tidens hjul börjar utvecklas och karaktärernas äventyr diversifieras, vilket ger berättelsen lite energi.

En välkommen öppning, speciellt eftersom avsnitten är långa och det hela tar sig själv på extremt allvar… Inte minsta humor vid horisonten för att lätta upp det hela, samtidigt som det hela alltför ofta spelas i en tillräckligt monolitisk.

Tidens hjul är äntligen mer intressant när den visar de små subtiliteterna och särdragen i sitt universum »

Dessutom, bortsett från några trevliga idéer som i slutändan är ganska sekundära och lite utnyttjade, saknar serien alltför ofta personlighet, egen identitet eller en stark idé för att sticka ut från mängden. Den centrala handlingen förblir “generisk” och utan verklig riktning, saknar en verklig påtaglig insats bakom att samlas bakom, vilket också hindrar tittaren från att helt investera i uppdraget eller bli fäst vid de flesta av karaktärerna. De senare befinner sig mest bara vilsna och passiva, som åskådarna.

Tidens hjul © Prime Video

Mitten av säsongen visar också betydande mjuka magar, med vissa politiska passager mellan fraktioner av Aes Sedai sällan spännande. Lyckligtvis sticker vissa ögonblick ut, och slutet rör sig lite mer (inte utan att omfamna några klichéer i förbigående…). Vi är därför lite nyfikna på vad säsong 2 har i beredskap för oss – särskilt eftersom uppföljaren enligt romanläsarna är värd det – även om vår entusiasm fortfarande är mätt.

Lore, de är djärva

Jag måste säga det Tidens hjul påminner alltför ofta om många andra verk som nyligen anpassats mer övertygande på den lilla eller den stora skärmen. Utan att vara skamlig eller enbart orienterad mot en tonårspublik som vi fruktade (och om du inte gillar hemoglobinutgjutningar, se upp, det finns några), fascinerar serien oss knappt, överraskar nästan aldrig och lyser knappt på formen trots sin budget som vi föreställer oss följdriktiga.

Tidens hjul © Prime Video

Även om kostymerna fungerar ganska bra och de flesta exteriöruppsättningarna är övertygande, känns alltför många av interiörerna studio och kartong. Musiken är också helt förglömlig, som produktionen, som kommer ikapp grenarna med några vackra bilder här och där. Vi vaknade också lite vid tidpunkten för den sista striden, vilket påminner om utan att dölja en viss strid av Två torn… (men utan att motsvara kvaliteten).

Tidens hjul är äntligen mer intressant när den visar de små subtiliteterna och specificiteterna i dess universum. Så fort stegen klättrar är det återigen en fråga om att rädda världen, det är svårt att inte gäspa och vi föredrar att hitta de få delintrigerna, personliga berättelserna och mer sekundära inslag i samhället. Det är också synd att sätta kvinnor i förgrunden, om det äntligen ska falla tillbaka på en klassisk final helt centrerad på män…

Tidens hjul © Prime Video

Tidens hjul5

Vi uttråkade artigt framför Tidens hjul. Om vi ​​kommer tillbaka i säsong 2 för att se om detta lite för klassiska och förutsägbara universum döljer några finesser och fängslande ögonblick, måste produktionen snabbt ta sig ur striden och försöka fånga oss med en intressant historia och fler intriger. .

Lyckligtvis ska inte allt slängas i serien, men ditt intresse för den kommer starkt att bero på din nivå av fantasikonsumtion och din tolerans för element som redan setts och recenserats någon annanstans.

Mest

  • Du gillar klassisk fantasy
  • Du uppskattar karaktärer som förlorats och misshandlas av ödet
  • Kan inte vänta till 2022: Sagan om ringen-serien

De mindre

  • Letar efter fantasy som är lite annorlunda
  • En övervägande kvinnlig berättelse ger dig problem
  • Man vill ha en serie som rör på sig, som slår


Första säsongen av Tidens hjul finns tillgänglig på Prime Video.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra recensioner här

Prime Video

Se erbjudandet

Läs meddelandet


8

Prime Video

  • Ganska rimligt prenumerationspris
  • Direkt tillgång till andra tjänster
  • Röntgenfunktion

Med sitt prenumerationspris som fortfarande är mer attraktivt än de andra är Prime Video en mycket intressant SVoD-lösning. Om det fortfarande saknas några extra flaggskeppsserier för att kunna jämföras fullt ut med Netflix, erbjuder plattformen en varierad och tillräckligt rik katalog för att hålla dig sysselsatt ett tag. Den drar sig också ur spelet med sin röntgenfunktion och utmärkta videokvalitet, vilket kan hjälpa till att förlåta några buggar här och där och avsaknaden av ett modernt skrivbordsgränssnitt.

Med sitt prenumerationspris som fortfarande är mer attraktivt än de andra är Prime Video en mycket intressant SVoD-lösning. Om det fortfarande saknas några extra flaggskeppsserier för att kunna jämföras fullt ut med Netflix, erbjuder plattformen en varierad och tillräckligt rik katalog för att hålla dig sysselsatt ett tag. Den drar sig också ur spelet med sin röntgenfunktion och utmärkta videokvalitet, vilket kan hjälpa till att förlåta några buggar här och där och avsaknaden av ett modernt skrivbordsgränssnitt.

Relaterade Artiklar

Back to top button