Granska Star Wars: The Clone Wars: den animerade serien som kommer att rädda Prelogy

The Clone Wars © Lucasfilm

Vi kommer att säga att jag styrka “men låt mig gå till det väsentliga från inledningen av denna kolumn: den animerade serien Stjärnornas krig klonkrigen är möjligen en, om inte det bästa som har hänt universum Stjärnornas krig sedan … alltid (eller RogueOnealla likadana).

Skärmsläckaren[s] S05E11 📺 : Stjärnornas krig klonkrigen

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien:


Sammanfattning

Star Wars: The Clone Wars datablad

Information

Kön
Science-Fiction, Fantasy, Animation, Action, Äventyr, Drama

Prestation
george lucas

Redaktör
CGCG, Cartoon Network, Lucasfilm Animation Singapore

Plattform
Disney+

Antal säsonger
7

Antal avsnitt (totalt)
133

Klassificering
Alla offentliga

Klonkrigen återställa balansen i Spratt samtal Prelogy

Som jag redan nämnde i mitt urval av de bästa animerade serierna är jag ett måttligt fan av Stjärnornas krig. Jag missade helt och hållet den ursprungliga trilogin under min barndom, jag kom ikapp den först efter att ha sett den mycket blandade (för att vara artig) “Prelogy”. Vad gäller den sista trilogin så blåser det varmt och kallt för mig, och min favoritfilm i sagan är utan tvekan den otroliga RogueOne, den mörkaste, mest mogna och “krigaren” av dem alla. Slutligen angående Mandalorianvi var tvungna att vänta på den (solida) säsong 2 för att programmet äntligen skulle intressera mig.

The Clone Wars © Lucasfilm

Om jag ska berätta allt detta för dig, när du förmodligen inte bryr dig (och vem kan skylla på dig?), är det främst för att sätta sammanhanget för vad som komma skall, nämligen ett riktigt kärleksbrev till den animerade serien Stjärnornas krig klonkrigen.

Som namnet antyder utspelar sig denna, kronologiskt, mellan de måttligt uppskattade Del II och Del III, och är därför djupt intresserad av de berömda Clone Wars. I konflikten drabbar republiken (som består av jedis och klonsoldater) och separatisterna (inklusive Siths och droider) samman.

The Clone Wars © Lucasfilm

Lider av en hektisk produktion – den avbröts och återupptogs sedan flera gånger av olika plattformar – och inte att förväxla med den tidigare animerade serien Clone Warsshowen har (normalt) slutat, i slutet av sin 7e säsong och dess nästan 150 avsnitt.

Ja, det kan tyckas som en lång tid, men tro mig, om en lättfläkt som jag kan hinna med allt på några månader så kan nästan vem som helst.

Ahsoka: ett nytt hopp för Stjärnornas krig

Men med sin introduktionsfilm, som fungerar som en slags lång pilot, Stjärnornas krig klonkrigen börjar som en serie avsedd framför allt för de yngsta… Och detta trots sitt centrala tema om krig på galaktisk skala, ändå.

Fans i alla åldrar kommer uppenbarligen att kunna hitta många välkända karaktärer, som också kommer att vinna i konsekvens här (från och med Obi-Wan Kenobi och Anakin Skywalker, vars utveckling mellan filmer därmed vinner i trovärdighet). Men föreställningen är framför allt ett tillfälle att introducera nya ansikten, inklusive den unga Ahsoka Tano, Anakins padawan.

The Clone Wars © Lucasfilm

Men om, du vet, den där dåliga Jedi som många upptäckte i säsong 2 av Mandalorian i Rosario Dawsons skepnad, och som snart får en egen liveserie.

Tja, det är genom hennes neofytiska ögon som vi kommer att följa många avsnitt, och detta är en möjlighet för mig att påpeka att några av de få avsnitt som hon är frånvarande från är dessutom av lite intresse (avsnitten ofta ” komisk centrerad på Padmé, droiderna och speciellt Jar Jar Binks: VARFÖR?! Jag har känt Jedis som har gått till den mörka sidan för mindre än så…).

Lyckligtvis kompenserar Ahsoka, utan tvekan en av de bäst skrivna och mest intressanta karaktärerna i sagan, tyst för seriens få svagheter.

“De sista avsnitten av The Clone Wars är de bästa Lucasfilm har producerat i hela sagan”

Det övergripande scenariot, även om det är intressant och effektivt (speciellt när det handlar om de berömda klonerna, exakt, personifierat med talang), är dock ganska jämnt under de tre första säsongerna. Vi får vänta på säsong 4, för att det allvarliga ska börja på riktigt, när Lucasfilm äntligen verkar ha förstått att dess huvudpublik är tillräckligt gammal, och ett fan i många år redan.

The Clone Wars © Lucasfilm

Kejsarens vandring

Som händelserna iDel III, känd som oundviklig, inklusive den ökända Order 66 och Anakin Skywalkers slutliga förvandling, handskarna lossnar: de dramatiska insatserna och spänningen ökar, ikoniska karaktärer dyker upp eller återvänder, och betydande dödsfall följer. Serien blir bara rikare, mer ambitiös och mer episk.

Stjärnornas krig klonkrigen tvekar inte heller att utforska många element som skymtas eller snabbt nämns under sagan, för att berika den senare (Kraften och dess ursprung, förhållandet som upprätthålls av olika folk i galaxen med Jedierna och Siths, etc.) . Politik (intrigerna och sveken som följer med den) tar också mer plats, särskilt på Coruscant och Mandalore, den senare planeten som väl förtjänar ett strålkastarljus.

The Clone Wars © Lucasfilm

Dessutom många element och karaktärer av Mandalorian dök först upp i Klonkrigen. Den uppenbara viljan från Dave Filoni (den starka mannen av Stjärnornas krig på den lilla skärmen) för att koppla ihop allt, att erbjuda ett riktigt utökat universum, är då nödvändigtvis en bra sak för fansen.

Också driven av de möjligheter som erbjuds av flexibiliteten i animationen, glömmer showen uppenbarligen inte handlingen. Vissa konfrontationer i stor eller liten skala är också minnesvärda. Oavsett om du föredrar spända ljussabelsdueller eller massiva planet- eller rymdangrepp, är du på jakt.

Efter ett tag börjar denna kvalificering av “måttlig” fan bli svår att motivera…

För att följa seriens mognad över säsongerna lägger företaget budgeten. Det är väldigt enkelt, kvaliteten på animeringen i slutet av serien har ingenting att göra med början. De sista avsnitten är utan tvekan det bästa Lucasfilm har producerat i hela sagan, både till innehåll och form. Vi beklagar ändå frånvaron i dubbningen av de ursprungliga skådespelarna, i alla fall i VO – i VF finns några kända röster där.

Kort sagt, du kommer att ha förstått det, kom jag ur Klonkrigen lite mer ett fan av Stjärnornas krig än jag redan var. Till den grad att fortsätta med följande animationsserie, Rebelleroch ser nu fram emot nästa serie som tillkännages av Disney +.

Rex © Disney

Om du vill Stjärnornas krig, Klonkrigen är ett obligatoriskt steg, även om du hatar Prelogy, så höjer den den och presenterar dess styrkor. Ahsoka, framför allt, har därmed i tysthet blivit, för mig, en av de bästa karaktärerna i hela sagan.

Stjärnornas krig klonkrigen8

Den animerade serien Stjärnornas krig klonkrigen är möjligen en, om inte det bästa som har hänt universum Stjärnornas krig sedan … alltid (eller RogueOnealla likadana).

Mest

  • Du gillar Star Wars (duh)
  • Vill se konstruktionen av några av de bästa karaktärerna i detta universum
  • Du gillar när Star Wars är mogen, tuff och mörk

De mindre

  • Du har inte tid för genomsnittliga första säsonger
  • Letar du efter en serie för dina barn?
  • Du gillar inte Star Wars (duh)

Se upp för trailern nedan, för jag bestämde mig för att visa den från förra säsongen för att imponera på dig, men uppenbarligen är den laddad med spoilers… Starta inte om du vill behålla överraskningar.


De sju säsongerna av Stjärnornas krig klonkrigen finns på Disney+.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Relaterade Artiklar

Back to top button