Grafikkortspriserna är på uppgång igen i Kina

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti FE © Nerces

Medan de minsta spänningarna på marknaden antydde ett eventuellt lugn, blir saker och ting komplicerade igen.

Enligt många specialisters åsikt kommer halvledarindustrin fortfarande att behöva möta många svårigheter under det kommande året och grafikkortssektorn borde fortfarande känna av effekterna.

Läs också:
EVGA erkänner att dålig lödning orsakar dess parti trasiga brädor

Snart återverkningar i Europa?

För några veckor sedan gav flera besked hopp om en liten förbättring. Den kinesiska regeringen har till exempel varit särskilt hård mot kryptogruvarbetare. Stora mängder kort hittades sedan på andrahandsmarknaden medan vissa referenser – nya – kom tillbaka i lager och priserna upplevde en lätt avmattning.

Ack, att tro MyDrivers citerade av våra kollegor från Videokortz, skulle situationen ha förändrats igen i Mellanriket mellan början av augusti och början av september. Till exempel är det en ökning med 15 till 90 dollar per kort på alla modeller av Asus- och Gigabyte-märkena och vi pratar om alla AMD-modeller som NVIDIA, även på referenser som GTX 1050 / GTX 1660.

MyDrivers väcker också lagerproblem med den mycket tydliga bristen på MSI-modeller. Mer allmänt indikerar sajten att GPU-leveranserna bör minska med 30 % under september månad med en mer markant inverkan (-50 %) på RTX 3060s. Om och när detta kommer att sippra ner till en redan komplicerad europeisk marknad återstår att se.

Källa: MyDrivers
, Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button