Grafikkortspriser på de lägsta sedan december 2020: snart billiga?

AMD Radeon © AMD

Efter 18 månaders grimaserande soppa, marknaden för Grafikkort äntligen verkar slappna av.

Redan i några veckor har signalerna hopat sig: bristen på grafikkort som vi har känt sedan de nya generationerna från AMD och NVIDIA släpptes, upplever åtminstone en paus.

Fortfarande 125 % av MSRP

Det är nog för tidigt att helt glädjas när 3DCenter faller fortfarande under 125% MSRP-prissättning, både för AMD-grafikkort och NVIDIA-märkta modeller.

Grafikkortspriser 2021-2022 © 3DCenter

Men medan våra kollegor har studerat priserna på våra kära grafikkort sedan januari 2021, har dessa aldrig varit så “prisvärda”. Kom ihåg att i december förra året pratade vi om 183 % av MSRP på AMD-produkter och till och med 187 % på NVIDIA-kort. Vi kommer inte ens att prata om våren 2021.

Sedan dess har nedgången åtföljts av en regelbunden närvaro av korten hos återförsäljare. Lagren har fyllts på, bristen är mindre märkbar och priserna är nere. Situationen är synlig i Tyskland och Österrike, men den bör också verifieras i Frankrike, även om saker och ting tar längre tid.

Om samma ämne:
AMD: nya Radeon RX 6x50XT-grafikkort väntas i slutet av april

Källa: 3DCenter

Vilka är de bästa grafikkorten? 2022 jämförelse

Vilket är det bästa grafikkortet för dig? På en spelares resa är valet av ett grafikkort inte ett som bör tas lätt på. Viktig komponent i en maskinklippt för spelet – men inte bara – grafikkortet har en allt viktigare plats. Låt oss försöka vägleda dina val vid denna tidpunkt när de flesta av dem är tillbaka i lager till deras rekommenderade pris.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button