Grafikkort: priserna skulle äntligen tendera att falla

Asus TUF Gaming RTX 3060 Ti © Nerces

För första gången sedan början av året har de (orimliga) priserna på GPU:er
skulle börja sjunka lite, speciellt för NVIDIA-modeller. Mot en återgång till mer normala priser?

Alla förhoppningar är tillåtna, men låt oss hålla tummarna för att de inte blir kortlivade. Enligt tyska medier 3DCenterpriserna på grafikkort, och särskilt de från NVIDIA, börjar sjunka, efter sex månader av nästan konstant ökning.

Läs också:
Colorful lanserar $4 999 GeForce RTX 3090

En tillförlitlig uppskattning?

Som specifierat Neowin, den tyska sajten är baserad på konkreta data, från flera återförsäljare, för att föreslå kurvan nedan, som materialiserar prisvariationerna som observerats sedan januari för GPU:er från NVIDIA och AMD. Mer specifikt kommer denna information från några av de största återförsäljarna i Tyskland: Mindfactory, Caseking eller Computeruniverse, bland andra.

GPU-pris © © 3DCenter.org via Neowin

Vi noterar att prisnedgången är mycket tydligare på sidan av NVIDIA-produkter. Det måste sägas att priserna som debiterades hade skjutit i höjden särskilt på sidan av kameleontmärket, vars modeller har varit särskilt måltavla av kryptovalutagruvarbetare de senaste månaderna. I maj nådde snittpriset på NVIDIA-kort därmed +304%. Den 20 juni skulle den ha sjunkit i Tyskland till +191%.

Läs också:
Windows 11 borde öka egenskaperna hos Intel Alder Lake-processorer och andra stora.LITTLE

Kort fortfarande och alltid för dyrt

Trots denna nedgång är vi därför fortfarande 91 % dyrare i genomsnitt än de priser som NVIDIA rekommenderar vid lanseringen av dess olika chips. Med andra ord, de berörda modellerna säljs alltid nästan dubbelt så mycket som normalpriset… vilket inte är särskilt engagerande, men trenden finns där. Enligt Neowinom det här lugnet bekräftas kan vi hitta RTX 3000s till normala priser till jul 2021.

Hos AMD är prisfallet mindre tydligt. Ännu värre är det en liten ökning mellan 30 maj och 20 juni, där de observerade priserna går upp från 177 % till 181 %. Inte tillräckligt för att bryta champagnen alltså.

MSI GeForce RTX 3080 Ti Suprim X recension: en gamers dröm… som kommer att förbli så för de flesta av oss

Saker utlovade, saker förfallna. Några dagar efter att ha testat GeForce RTX 3080 Ti i sin Founders Edition vände vi oss till en anpassad modell och inte vilken som helst. Vi har verkligen siktet inställt på en av de mest kraftfulla varianterna av MSI:s nya grafikkort, Suprim X. Taiwanesens uttalade mål är att erbjuda ett kort som går längre än RTX 3090. Just det.
Läs mer

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button