Grafen: en otrolig ny funktion har upptäckts

Grafen är ett material som består av ett monoatomiskt lager av kolatomer och som kännetecknas av diamantens teoretiska motstånd och plastens flexibilitet. Det är ett material som har hittat ett stort antal tillämpningar under de senaste decennierna: i halvledarsystem, belysning, infrastruktur och mycket mer. En absolut och extraordinär nyhet skulle vara att använda grafen för konstruktion av neuromorfa datorer, det vill säga de enheter som har en struktur som uttryckligen är inspirerad av neuroner.

Även om detta kan verka som något omöjligt idag, kan vi med säkerhet säga det Det är inte så. Faktum är att en nyligen genomförd studie visar att grafen äger en sensationellt inslag som gör den användbar för att skapa neuromorfa datorer. Studien i fråga, dök upp i den auktoritativa tidskriften Naturbär signaturen av ett team av forskare från Massachusetts Institute of Technology (MIT). Specifikt har de amerikanska forskarna identifierat en egenskap hos grafen fullständigt okänd tills nu.

På grund av denna egenskap skulle grafen kunna leda elektricitet som jag material ferroelektrik. I grund och botten är det en ny typ av ferroelektriskt material som MIT-forskare uppnådde genom att skapa en blanda mellan ark av grafen och bornitrid. Denna blandning gjorde det möjligt att visa att grafen rapporterar ren ferroelektricitet elektronik som visar laddningspolarisering utan jonrörelse i rutnätet nedan. Detta är en verkligt överraskande upptäckt som i framtiden kan användas för att utveckla sofistikerade neuromorfa datorer.

Relaterade Artiklar

Back to top button