GPD Win 4: falska sändningar av Sony PSP / Vita för denna hybridkonsol / PC baserad på Ryzen 7 6800U

GPD Win 4 © Videocardz

Släppningen av Steam Deck hade orsakat en viss spänning kring konsol/PC-hybrider… på väg att återlanseras?

Redan vid uppkomsten av GPD Win Max 2, som verkar ha haft en viss framgång, fortsätter GPD-varumärket sitt momentum genom att tillkännage en produkt som kommer att återge trevliga minnen till Sony trogna.

Ett riktigt fysiskt tangentbord

GPD formaliserar faktiskt GPD Win 4, en bärbar konsol vars stil och form oundvikligen påminner om japanska Sonys PlayStation Vita. Ta en titt på bilderna, vi kan till och med notera närvaron av små “skåror” på sidorna.

GPD Win 4 © Videocardz

GPD Win 4 kretsar kring en 6-tums diagonal skärm när dess inspiration var nöjd med en 4,3-tum (PSP), en 5-tum (PS Vita) eller en 3,8-tum (PSP Go). Vi har ännu inga detaljer om dess bilddefinition.

Sony PlayStation Vita © Sony

För att motivera beteckningen hybridkonsol / PC, och på samma sätt som GPD Win 3, innehåller modellen 4 ett riktigt fysiskt tangentbord. Den är åtkomlig genom att skjuta på skärmdelen av konsolen, och även om knapparna uppenbarligen är små verkar de vara perfekt användbara.

Oundviklig AMD Ryzen 7 6800U

I hjärtat av GPD Win 4 hittar vi en Ryzen 7 6800U APU signerad AMD som kännetecknas av sina 8 Zen 3+ kärnor för CPU-delen och sina 12 RDNA 2-beräkningsenheter för GPU. En mycket fashionabel APU som redan används av många konkurrenter som AYANEO eller AOKZOE.

GPD Win 4 © Videocardz

Även om det är tillrådligt att hålla en viss kritisk anda, eftersom maskinen fortfarande är långt ifrån att vara på marknaden, verkar estetiken hos denna GPD Win 4 redan vara en framgång. Skärmen verkar ha en bra storlek, och kontrollerna är lika kompletta som de är ganska välplacerade.

GPD Win 4 © Videocardz

GPD Win 4 © Videocardz

GPD framkallar också närvaron av minst en USB-C-port samt en fingeravtrycksläsare. Han specificerar att en “optisk” tackpad ingår, och två färger skulle vara tillgängliga: svart och vit. Ändå har inget releasedatum ännu meddelats, och frågan om pris uppstår uppenbarligen.

Källa: VideoCardz

Relaterade Artiklar

Back to top button