Gör Siri mer användbar med anpassade genvägar

När Siri dök först upp i iPhone 4S vi blev förvånade. Det lät så naturligt och förstod faktiskt nästan allt du sa.

Därför att Alexa och namnlös Google Assistant omkörd Siri i fråga om praktisk nytta. Men tack vare iOS 12 Siri har nu en mycket kraftfull uppsättning funktioner som gör att du kan anpassa integrationen med tredjepartsapplikationer.

Det kallas Siri genvägar och med det kan du skapa vad som faktiskt är ett makro, där en anpassad röstkommando(röstkommando) kommer att utlösa en rad åtgärder.

Skaffa appen

Genvägar kanske inte installeras på din iOS-enhet, åtminstone saknades de på vår iPad Proffs . Detta är ett litet problem som enkelt kan lösas genom att gå till App Store . Det här är applikationen du letar efter.

Efter installation öppna applikationen(öppna appen) så att vi kan börja skapa genvägen.

Gallerivy

När du öppnar appen kommer du att märka att det finns två huvudsektioner. Bibliotek och Galleri(Galleri) . _(bibliotek)

bibliotek(Bibliotek) hittar du aktiva etiketter som du har skapat eller laddat ner från galleriet. Galleriet, som du märkte, är en samling genvägar som redan har skapats för dig.

Det är alltid en bra idé att först kolla i galleriet efter en genväg som gör det du behöver. Även etiketten som finns bredvid den är bra eftersom den är lättare att anpassa än att skapa från grunden.

För den här artikelns syften kommer vi att hitta genvägen i galleriet, flytta den till vårt bibliotek och sedan se hur den byggdes för att lära oss hur man skapar en egen genväg.

Får en genväg från gallerier(Galleri)

Efter att ha öppnat applikationen klicka på Galleri. (tryck på “Galleri”. ) Du kommer att se denna uppsättning etiketter.

Vi kommer att använda en etikett som heter ” Läs texten i artikeln högt(Läs artikeltexten högt) för demonstrationsändamål. Så skriv bara in detta i sökfältet(skriv det i sökfältet).

Klicka på etiketten och klicka sedan på “Hämta etikett”.(Knacka på genvägen och tryck sedan på “Hämta genväg”)

Nu gå till biblioteket och klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet av genvägen(gå till biblioteket och tryck på de tre prickarna längst upp till höger på genvägen) .

Här kan du se etikettstrukturen. För att göra detta drar och släpper du funktioner till vänster i avsnittet till höger. Här kan vi ändra etiketten för att passa våra behov, men vi kommer att lämna den som den är.

När du skapar en genväg från början är den enda skillnaden att den är rätt kapitel(handsektionen) kommer att vara tom och det är upp till dig vilka byggstenar du vill använda.

Även om etiketten nu finns i din bibliotek(Bibliotek), det kommer inte att fungera med Siri . Att lägga till det Siri du behöver klicka på skjutreglagets ikon(tryck på skjutreglaget) i det övre högra hörnet av skärmen.

Då kommer du att se den här skärmen.

Bara klicka på “Lägg till i Siri”(tryck på “Lägg till i Siri”) och du är där.

Som du kan se Siri erbjuder en föreslagen fras för att starta den här genvägen, men du kan säga vad du vill. Endast kvar tryck på den röda knappen(tryck på den röda inspelningsknappen) spelar in och spela in din fras. Om du är nöjd med det, bekräfta det och du är klar!

När Siri först lanserades i iPhone 4S blev vi ganska imponerade. Det lät så naturligt och förstod faktiskt nästan allt du sa.

Sedan, ja, Alexa och den namnlösa Google Assistant har gått om Siri ur ett praktiskt användbarhetsperspektiv. Men tack vare iOS 12 har Siri nu en mycket kraftfull uppsättning funktioner som tillåter anpassad integration med appar från tredje part.

Det heter och med det kan du skapa vad som effektivt är ett makro, där ett anpassat röstkommando kommer att utlösa en rad åtgärder.

Skaffa appen

Genvägar kanske inte installeras på din iOS-enhet, åtminstone saknades det i vår iPad Pro. Det är en liten niggle som lätt löses genom en resa till App Store. Det här är appen du letar efter.

När den är installerad öppna appen så att vi kan komma igång med att skapa en genväg.

Bläddra i galleriet

När du öppnar appen kommer du att märka att det finns två huvudsektioner. Den och den.

Biblioteket är där du hittar aktiva genvägar som du antingen har skapat eller laddat ner från galleriet. Galleriet, som du har märkt, är en samling genvägar som redan skapats för dig.

Det är alltid en bra idé att först kolla i galleriet efter en genväg som gör det du behöver. Även en genväg som ligger nära är en bra sak, eftersom det är lättare att justera den än att göra en från grunden.

För denna artikels syften kommer vi att hitta en genväg i galleriet, flytta den till vårt bibliotek och sedan se hur den byggdes för att lära oss hur man gör vår egen genväg.

Ta tag i en genväg från galleriet

Efter att ha öppnat appen, tryck på “Galleri”. Du kommer att se detta urval av genvägar.

Vi kommer att använda en genväg som kallas för demonstrationsändamål. Så skriv det i sökfältet.

Tryck på genvägen och tryck sedan på “Hämta genväg”

Nu gå till biblioteket och tryck på de tre prickarna längst upp till höger på genvägen.

Här kan du se strukturen för en genväg. För att göra en drar du funktioner från vänster till sektionen till höger. Här kan vi modifiera genvägen efter våra behov, men vi kommer att lämna den som den är.

När du skapar en genväg från grunden är den enda skillnaden att den högra sektionen blir tom, vilket låter det vara upp till dig vilka byggstenar du vill använda.

Även om genvägen nu finns i ditt bibliotek, fungerar den inte med Siri än. För att lägga till den i Siri måste du tryck på skjutreglagets ikon längst upp till höger på skärmen.

Då kommer du att se den här skärmen.

Bara tryck på “Lägg till i Siri” och du är tagen hit.

Som du kan se tillhandahåller Siri en föreslagen fras för att utlösa denna genväg, men du kan säga vad du vill. Allt som återstår är att tryck på den röda inspelningsknappen och spela in din fras. Om du är nöjd med det, bekräfta det och du är redo!