Gör Edge Föreslå liknande webbplatser när webbplatsen inte kan hittas

Länk läkare är en inbyggd funktion Microsoft Edge som försöker rätta till stavfel i URL(URL) -adresser . Så, till exempel, om du anger bimg.com istället för bing.com, Länk Ditor(Link Narrator) kan fixa detta automatiskt. URL fix(URL) – Adresser föreslås endast som en del av meddelandet, där användaren manuellt kan klicka på en föreslagen webbplatslänk om det verkar lämpligt. Så här ser det ut:

Hmmm…kan inte nå den här sidan

(Link Doctor) Funktion Link Doctor’s Microsoft Edge

Även om den här funktionen kan se utfasad, har den varit tillgänglig sedan version 83. Microsoft:

Länk Doctor tillhandahåller värdfix och sökfråga för användare när de skriver fel URL .

Till exempel, om användaren felaktigt skrev in “bimg” som “bing” .com , Länk läkare kommer att föreslå “bing” .com som en fix och skapa en länk för att söka efter “bing .com ‘ om användaren letar efter något annat.

Force Edge(Gör Edge) föreslå liknande webbplatser när en webbplats inte kan hittas

Även om ordet Länk läkare används på docs.microsoft.com, används den inte i inställningarna kant; Istället, alternativet ” Föreslå liknande webbplatser när webbplatsen inte kan hittas”(Föreslå liknande webbplatser när en webbplats inte kan hittas) . När en webbplats inte släpps igenom DNS kommer webbadressen att skickas till Microsoft för att försöka hitta rätt webbplats. Även om detta kan verka som en gammal funktion, introducerades den som en del av Microsoft Edge version 83.

Föreslå en liknande sida om webbplatsen inte kan hittas

  • Öppna Microsoft Edge och tryck på knappen med tre punkter för att öppna menyn.
  • Hitta “Föreslå liknande webbplatser” eller navigera till kant ://inställningar/sekretess i Edge-adressfältet.
  • Som ett resultat, aktivera ” Föreslå liknande webbplatser när webbplatsen inte kan hittas”(Föreslå liknande webbplatser när en webbplats inte kan hittas) .

Den finns dock tillgänglig under ” Sekretess(Sekretess)” av någon anledning. Om du inte vill skicka data till Microsoft då är det bättre att inaktivera, om du gör ett misstag i webbadressen nu får du ett annat felmeddelande som rekommenderar dig att kontrollera anslutningen, Kontrollera proxy , brandvägg (brandvägg,) och DNS-inställningar (DNS-inställningar) och Kör Windows nätverksdiagnostik. (Windows nätverksdiagnostik.)

Sammantaget är detta ett utmärkt tillvägagångssätt och ett meningsfullt felmeddelande. Användare som inte är tillräckligt tekniskt kunniga kommer att sluta felsöka och bli förbryllade när de ser det här meddelandet eftersom allt annat verkar fungera. Det kan inte förnekas att informationen överförs till servern Microsoft Därför kommer konsumenterna i slutändan att välja om de vill lämna Link Doctor Featyrer aktiverad eller inaktiverad i Microsoft Edge .

Link Doctor är en inbyggd funktion i Microsoft Edge som försöker korrigera de felskrivna webbadresserna. Så, till exempel, om du skriver bimg.com istället för bing.com, kan länkhögtalaren automatiskt fixa det. URL-korrigeringen erbjuds endast som en del av meddelandet där användaren manuellt kan klicka på den föreslagna webbplatslänken om det verkar passa. Så här ser det ut:

Hmmm…kan inte nå den här sidan

aktivera inaktivera link doctor edge

Link Doctor-funktionen i Microsoft Edge

Även om funktionen kan se gammal ut, är den tillgänglig från version 83. Microsoft- säger:

Link doctor tillhandahåller värdkorrigering och en sökfråga till användarna när de skriver fel en URL.

Till exempel, om en användare skriver fel “bimg som “bing”.com, kommer Link Doctor att föreslå “bing”.com som en korrigering och skapa en länk för att söka efter “bing.com” om användaren letar efter något annat.

Få Edge att föreslå liknande webbplatser när en webbplats inte kan hittas

Medan ordet’Länk läkare‘ används i docs.microsoft.com, det används inte i Edge-inställningar; Istället för ett alternativ Föreslå liknande webbplatser när en webbplats inte kan hittas är sedd. När en webbplats inte löser sig via DNS kommer webbadressen att skickas till Microsoft för att försöka hitta rätt webbplats. Även om det kan tyckas vara en gammal funktion, men den introducerades som en del av Microsoft Edge version 83.

Föreslå liknande webbplats när en webbplats inte kan hittas

  • Öppna Microsoft Edge och klicka sedan på trepunktsknappen för att öppna menyn.
  • Sök efter “Föreslå liknande webbplatser” eller navigera till Edge://inställningar/sekretess i Edge-adressfältet.
  • Slå på alternativet i resultatet Föreslå liknande webbplatser när en webbplats inte kan hittas.

Som sagt, det är tillgängligt i avsnittet Sekretess av en anledning. Om du inte gillar att skicka data till Microsoft är det bäst att stänga av, om du nu gör ett misstag i webbadressen får du ett annat felmeddelande som rekommenderar dig att kontrollera anslutningen, Kontrollera proxyn , brandvägg och DNS-inställningar och kör Windows Network Diagnostics.

Sammantaget är det ett utmärkt tillvägagångssätt och ett meningsfullt felmeddelande. Användare som inte är tillräckligt tekniskt kunniga kommer att sluta felsöka och bli förbryllade när de ser det här meddelandet eftersom allt annat verkar fungera. Det går inte att förneka att informationen skickas vidare till Microsofts server, så i slutändan kommer det att vara konsumenternas val om de vill behålla Link Doctor Featyurer aktiverat eller inaktiverat i Microsoft Edge.

Relaterade Artiklar

Back to top button