Gör din röst professionell med dessa snabba mod-tips

Om du vill skapa professionella klingande röst(ljudande röst) för poddsändningar, videor eller andra mediefiler, kan du använda en rad verktyg i Audacity, ett gratis ljudprogram med öppen källkod. källkod(källljudprogramvara). I den här guiden kommer jag att förklara stegen du kan ta till Djärvhet för att uppnå den perfekta proffsen klingande röst(ljudande röst).

Jag kommer också att ge några allmänna tips för att välja mikrofon och annan utrustning – generellt sett kommer du behöva investera mellan 80 och 150 USD för att få en mikrofon som är tillräckligt bra för inspelning. röster i professionell stil(stil röst).

Om du redan har ljudmaskinvara, hoppa över det första avsnittet. Efter det, följ noggrant varje steg för att få bästa möjliga resultat.

Val ljudutrustning(Ljudutrustning) för professionell röst(Professionell röst)

Det finns dussintals fantastiska mikrofoner tillgängliga, men för budgetvänliga alternativ skulle jag rekommendera att köpa Blue Snowball Ice Condenser Microphone $50, $70 MXL Mics 770 Cardioid Condenser Microphone eller Blue Yeti för 120 dollar.

Efter att du har valt en mikrofon bör du också köpa mikrofonfäste(mikrofonarm) . Du kan fästa den på skrivbordet och se till att din mikrofon är precis framför munnen medan du spelar in. De är tillgängliga på Amazon (dessa finns på Amazon) för $20 till $50.

Glöm då inte att köpa popfilter(popfilter) – det kan placeras framför mikrofonen för att ta bort pops när du pratar. Detta kan skära bort hårda ljud från Ps, Bs eller andra hårt slående bokstäver. Popfilter kan köpas för under $10 på Amazon.

När du har allt du behöver kan du följa stegen nedan för att börja skapa som ett proffs. klingande röst(ljudande röst) in Djärvhet .

Hur man förbättrar röstinspelningskvalitet(Din röstinspelningskvalitet) Djärvhet

Innan vi börjar måste du först spela in din röst. Det finns några viktiga steg som du bör ta när du spelar in din röst för att förbättra kvaliteten. Om du inte följer dessa steg blir det svårt att förbättra din röstinspelning med programvaran.

Se först till att du håller bakgrundsljudet till ett minimum. Ibland kan det vara svårt att minska varje ljud – du kan skära bort mycket svaga bakgrundsljud, till exempel från din PC. Testa dock att stänga av apparater som bordsfläktar eller luftkonditionering medan du spelar in.

När du har sänkt volymen är det dags att spela in din röst. Jag hittade det personligen windows 10 app (Windows 10) Röstinspelare(Voice Recorder-appen) fungerar utmärkt. Hitta Diktafon(Röstinspelare) i ” Start” och tryck(Start-menyn och klicka) på alternativet som visas.

En gång Diktafon(röstinspelare) är öppen, det är dags att börja spela in. Klick mikrofonknapp,(mikrofonknapp ) för att starta inspelningen. En visuell display kommer att visas som visar att ljud tas emot. Klick stoppknapp,(stoppknapp ) för att avsluta inspelningen. Du kan också pausa om det behövs, men det är lättare för mig att klippa bort misstag senare i mitt videoredigeringsprogram.

För varje post gör 30 sekunders tystnadsperiod(30 sekunders tystnadsperiod) innan du talar. Så du kan välja ljudprofil(ljudprofil) av din miljöer och använd Audacity(miljö och använd Audacity) för att minska det.

Avslutad inspelning, högerklicka på posten(högerklicka på inspelningen) i röstinspelaren och välj ” Öppna filplats(Öppna filplats) ” . Du behöver den här platsen för nästa steg in Djärvhet .

Ladda ner Audacity om du inte redan har gjort det. När du har laddat ner, installera och öppna den.

Klick Arkiv > Importera > Ljud . Navigera sedan till mappen där din inspelning sparades och dubbelklicka på den.

Nu följer vi stegen nedan för att slutföra följande uppgifter:

 • Ta bort bakgrundsljud.
 • Rikta in din röst för bästa ljud.
 • Använd en kompressor för att minska det dynamiska omfånget för din röst.
 • Förstärk din röst för att justera den efter att du har använt kompressorn.
 • För att ta bort bakgrundsljud, Klicka och dra(klicka och dra) området av tystnad som du spelade in i början av röstinspelningen. Den kommer att markeras när den dras.

 • Klicka sedan Effekt > Brusreducering .

 • I fönstret brusreducering(brusreduceringsfönster) klicka på ” Skaffa brusprofil”(skaffa brusprofil) . Fönstret stängs. Klicka nu Ctrl+A för att välja alla röstinspelning(röstinspelning) .
 • Klicka igen Effekt > Brusreducering. Klicka den här gången OK att ansöka ljuddämpning(brusreducering) baserat på det just erhållna bullerprofil(brusprofil) .

 • Efter det klicka Ctrl+A för att välja hela röstmemot igen. Klick Effekt > Utjämning . Du kan klicka för att lägga till punkter till EQ-graf(EQ-graf).

 • Lägg till två prickar(två punkter) i den nedre änden (vänster) ca 75Hz och 120Hz(75Hz och 120Hz). Dra sedan punkten till frekvens 75 Hz(75Hz) upp till ca märken(4dB) 4dB.

 • Lägg till två prickar(två punkter) i den övre änden (höger) ca 2500 Hz(2500Hz) och 3000 Hz(3000Hz) Dra sedan punkten från frekvens 3000 Hz(3000Hz) cirka 6 dB(6dB). du kan klicka förhandsvisning(förhandsgranska) för att lyssna på inspelningen och göra nödvändiga justeringar, men ljudet borde redan låta bättre.

 • När du har slutfört dessa steg klickar du på ” Effekt < Förstärka “och klicka sedan på” OK(OK)” med standardnivåer. Detta hjälper till att korrigera ljudnivåerna efter equalizern.
 • Därefter kommer vi att använda kompressoreffekt,(kompressoreffekt) för att sänka områden med högre decibel och höja områden med lägre decibel. Klick Effekt < Kompressor . Använd inställningar så här:
 • Tröskel: -30 dB
 • Ljudnivå: -50 dB
 • Förhållande: 5:1
 • Attacktid: 0,10 sek.
 • Släpptid: 1,0 sekunder
 • Kontrollera Make-up Gain(Kicka till Make-up gain) för 0 dB efter kompression.

 • Klicka äntligen igen Effekt < FörstärkaDen här gången ställ in förstärkningsnivån (dB) till -2,8(ställ in förstärkningsnivån (dB) till -2,8) och tryck sedan på OK.

 • Nu kan du spela upp ljudet. Du bör höra en betydande förbättring av ljudet över standardljud(standardljud) . För att spara en post i MP3-format(MP3), tryck på ” Fil < Exportera < Exportera som MP3 .

Om du vill skapa en professionellt klingande röst för podcaster, videor eller andra medier kan du använda ett antal verktyg i Audacity, som är en gratis ljudprogramvara med öppen källkod. I den här guiden kommer jag att förklara stegen du kan ta i Audacity för att få den perfekta professionella rösten.

Jag kommer också att ge några allmänna tips om hur du väljer ut en mikrofon och annan utrustning – generellt sett måste du investera runt 80 till 150 USD för att få en mikrofon som är tillräckligt bra för att producera röstinspelningar i professionell stil.

Om du redan har ljudutrustning, hoppa över det första avsnittet. Efter det, se till att följa varje steg noggrant så att du kan få högsta möjliga kvalitetsresultat.

Välja ljudutrustning för en professionell röst

Det finns dussintals fantastiska mikrofoner tillgängliga, men för budgetalternativ skulle jag föreslå att du köper en Blue Snowball Ice Condenser-mikrofon för $50, en MXL Mics 770 Cardioid Condenser Microphone för $70, eller en Blue Yeti för $120.

När du har valt din mikrofon bör du också köpa en mikrofonarm. Du kan fästa denna på ditt skrivbord och se till att din mikrofon är direkt framför munnen under inspelning. Dessa är tillgängliga på Amazon för $20-$50.

Se sedan till att köpa ett popfilter – detta kan placeras framför din mikrofon för att ta bort poppande ljud när du pratar. Detta kan skära bort skarpa ljud från Ps, Bs eller andra hårt träffande bokstäver. Popfilter kan köpas för under $10 på Amazon.

När du har din utrustning kan du gå vidare till stegen nedan för att börja skapa en professionellt klingande röst i Audacity.

Hur du förbättrar din röstinspelningskvalitet i Audacity

Innan vi börjar måste du först spela in din röst. Det finns några viktiga steg du måste följa när du spelar in din röst för att förbättra kvaliteten. Om du inte följer dessa steg kommer det att bli svårt att förbättra din röstinspelning med programvara.

Se först till att du minskar bakgrundsljudet till ett minimum. Ibland kan det vara svårt att minska varje ljud – mycket små bakgrundsljud, till exempel från din PC, kan skäras bort. Försök dock att stänga av apparater som skrivbordsfläktar eller din luftkonditionering under inspelningen.

När du har minskat ljudet är det dags att spela in din röst. Jag har personligen tyckt att Windows 10 Voice Recorder-appen fungerar perfekt. Sök Röstinspelare i Start-menyn och klicka på alternativet som visas.

När röstinspelaren är öppen är det dags att börja spela in. Klicka på mikrofonknapp för att börja din inspelning. En bild visas för att visa dig att ljudet plockas upp. Klicka på stoppknapp för att avsluta inspelningen. Du kan också pausa om det behövs, men jag har lättare att klippa bort misstag senare i mitt videoredigeringsprogram.

För varje inspelning, ha en 30 sekunders tystnadsperiod innan du börjar prata. På så sätt kan du fånga upp ljudprofilen för din miljö och använda Audacity för att minska den.

När du har avslutat din inspelning, högerklicka på inspelningen i Voice Recorder och klicka öppna filplats. Du behöver den här platsen för nästa steg i Audacity.

Om du inte redan har gjort det, ladda ner Audacity. När den har laddats ner, installera och öppna den.

Klick Arkiv > Importera > Ljud. Navigera sedan till mappen där din inspelning sparades och dubbelklicka på din inspelning.

Vi kommer nu att följa stegen nedan för att utföra följande uppgifter:

 • Ta bort bakgrundsljud.
 • Utjämna din röst för bättre ljud.
 • Använd en kompressor för att minska det dynamiska omfånget för din röst.
 • Förstärk din röst för att justera efter att du har använt kompressorn.
 • för att ta bort bakgrundsljud, Klicka och dra området av tystnad du spelade in i början av din röstinspelning. Den kommer att markeras när du drar den.

 • Klicka sedan Effekt > Brusreducering.

 • Klicka på i brusreduceringsfönstret skaffa brusprofil. Fönstret stängs. Tryck nu Ctrl+A för att välja hela röstinspelningen.
 • Klicka igen Effekt > Brusreducering. Klicka den här gången OK att tillämpa brusreduceringen baserat på bullerprofilen du just samlat in.

 • Efter detta, tryck Ctrl+A för att välja hela röstinspelningen igen. Klick Effekt > Utjämning. Du kan klicka för att lägga till punkter på EQ-grafen.

 • Lägg till två poäng på den nedre änden (vänster sida) ca 75Hz och 120Hz. Dra sedan punkten på 75 Hz till runt 4dB märke.

 • Lägg till två poäng på den höga änden (höger sida) ca 2500Hz och 3000Hz. Dra sedan punkten på 3000Hz till runt 6dB. Du kan klicka förhandsvisning att höra inspelningen och göra justeringar vid behov, men det borde redan låta bättre.

 • När du har följt dessa steg klickar du Effekt < Förstärka och klicka sedan OK med standardnivåerna. Detta hjälper till att fixa ljudnivåerna efter utjämningen.
 • Därefter kommer vi att använda kompressoreffekten för att sänka de högre decibelområdena och få upp de lägre decibelområdena. Klick Effekt < Kompressor. Använd inställningarna enligt följande:
 • Tröskel: -30 dB
 • Ljudgolv: -50dB
 • Förhållande: 5:1
 • Attacktid: 0,10 sek
 • Utgivningstid: 1,0 sek
 • Kryssa för sminkförstärkning för 0 dB efter kompression

 • Klicka slutligen Effekt < Förstärka om igen. Den här gången ställ in förstärkningsnivån (dB) till -2,8Klicka sedan OK.

 • Du kan nu spela upp ljudet. Du bör höra en avsevärd förbättring jämfört med standardljudet. För att spara inspelningen som en MP3, klicka Fil < Exportera < Exportera som MP3.