Googles “Nearby Sharing” tillåter nu att applikationer utbyts

Dela i närheten © Google

I mer än ett år nu har Google arbetat med Nearby Share, Android-alternativet till AirDrop. Efter en lång betafas är appen nu tillgänglig på de flesta mobiler som kör OS. Nu gör Nearby Share det enkelt att dela applikationer med dem runt omkring dig.

Du måste dock gå via Google Play för att dra nytta av uppdateringen. Det verkar också behöva finnas på Play Store version 24.0 eller senare för att det ska fungera.

Läs också:
Android 12: rotation snart baserat på riktningen på ditt ansikte

Handel med appar som Pokemons

För att dela appar på Android med hjälp av Nearby Share måste du gå till Google Play Butik. Väl på applikationen klickar du på menyikonen (de tre remsorna till vänster om sökfältet), sedan på “Mina spel och applikationer”.

Högst upp på den här sidan, på nivån för de föreslagna kategorierna, scrolla sedan till höger tills “Dela”. Du har då möjlighet att
klicka på “Skicka” eller “Ta emot” en ansökan. Oavsett vilket du väljer måste du sedan ge Google åtkomst till din plats för att använda funktionen för att avgöra vem som finns i närheten.

Dela i närheten © Clubic / Skärmdump

Om du väljer “Skicka” kommer Google att visa en lista
applikationer som kan delas. Observera att vissa
som betalappar, kan inte skickas. En gång
vald applikation kan du para ihop med önskad närliggande enhet.

Bekvämt, men inte så mycket. Det tar (minst) lika mycket tid som en direkt sökning i Play Butik, för någon som vill ladda ner en app. Ett enkelt “tryck” på en av dess appar följt av en delningsknapp hade varit ett mycket enklare alternativ. För att se om det kommer inom en snar framtid.

Läs också:
Android 12: mot ett “enhandsläge” för stora telefoner?

Använd Närdelning för att dela filer och länkar

Officiellt är Nearby Share fortfarande i beta-fas, men applikationen har blivit ganska brett demokratiserad till majoriteten av Android-smarttelefoner. Det är dock fortfarande lite känt för allmänheten. Så låt oss se hur du aktiverar det och använder det för fildelning.

Gå till “Inställningar” och sedan “Google”. Välj sedan “Device Connections” och slutligen “Nearby Sharing”. Allt du behöver göra är att klicka på “Aktivera”.

Nu, bredvid dina klassiska delningsalternativ, finns en “Nära”-knapp för att använda Närliggandedelning. Enkel
som hej.

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button