Google WorkSpace: snart en gratisversion… men utan Gmail

Google Workspace

Google vill trampa på tårna Microsoft 365. Mountain View-företaget har för avsikt att ge ett uppsving för proffs, VSE och små och medelstora företag genom att lägga till ett nytt erbjudande till Workspace.

Under de kommande veckorna kommer den amerikanska jätten att distribuera ett kostnadsfritt erbjudande av sin samarbetande onlinetjänst som sammanför gruppens olika produktivitetsverktyg.

En gratisversion av Google Workspace

För några dagar sedan tillkännagav Google slutet av gratisversionen av G Suite, som blev Workspace 2020 efter en omorganisation av företagets produktivitetsverktyg. Ett tjänstestopp som hade hängt med i ansiktet på historiska Google Apps-användare under lång tid, men som skedde på ett något inkongruent sätt. Vi förstår bättre varför nu. Om några veckor kommer Google att lansera ett kostnadsfritt erbjudande om sin kontorssvit Workspace Essentials.

Denna gratis kommer ändå att vara på bekostnad av en av flaggskeppsapplikationerna. Med Google Workspace Essentials Starter Edition erbjuder den amerikanska jätten proffs gratis tillgång till Meet, Chat, Docs, Sheets, Slides förutom ett onlinelagringsutrymme på 15 GB på Google Drive. Å andra sidan måste de ge upp Gmail, e-postklienten är utesluten från detta nya erbjudande, avsett att konkurrera med Microsoft 365-sviten.

Förväntad tillgänglighet inom några veckor

Detta kostnadsfria erbjudande av Workspace är i första hand avsett för proffs i små och medelstora företag som inte har sådana produktivitetsverktyg. För att dra nytta av det behöver användarna helt enkelt logga in med sin jobb-e-postadress, varefter de kan bjuda in sina kollegor att gå med dem på jobbet. Det kommer dock inte att vara nödvändigt att ange bankuppgifter, särskilt eftersom det inte är en testversion och tjänsten därför inte är tidsbegränsad.

Uppenbarligen påminner Google om att åtkomst till alla tjänstens applikationer och dokument är krypterad och säker för att på bästa sätt skydda användare och företagets konfidentiella information. Inget lanseringsdatum har meddelats i nuläget. På den dedikerade sidan specificerar det amerikanska företaget ändå att Google Workspace Essentials Starter ska anlända under de kommande veckorna. Intresserade proffs kan redan registrera sig på Workspace-sidan för att bli informerade om tillgängligheten av detta kostnadsfria erbjudande.

De bästa samarbetsverktygen för distansarbete och delade projekt

Oavsett om du distansarbetar eller inte, har samarbetsverktyg online helt förändrat vårt sätt att arbeta. Det har aldrig varit enklare att dela en fil, organisera ett möte eller hantera ett projekt från din dator. Dina kollegor och kunder är nu bara ett klick bort.
Läs mer

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button