Google Workspace är tillgängligt för alla användare och integreras i en ny Gmail

Google Workspace öppnas gratis för privatpersoner, som kan njuta av det direkt från det nya Gmail-gränssnittet.

På sin officiella blogg meddelade Google goda nyheter för framtiden för sin Workspace-programsvit, som nu kommer i en gratisversion och inte längre bara riktar sig till proffs.

Läs också:
Chrome kommer återigen att visa fullständiga webbplatsadresser så att du bättre kan identifiera skadliga webbplatser

Workspace (tidigare G Suite) gratispass

Vi kunde förvänta oss det med sin omdesign av G Suite mot Workspace, tjänsten ändrar radikalt sin strategi och vill etablera sig som en marknadsreferens i konsumenternas medvetande, medan G Suite (då Workspace) tidigare ansågs vara en företagsplattform. .

Googles mål är tydligt: ​​att alla kan komma åt dess applikationer, med alla funktioner, utan begränsning förutom att ha ett Google/Gmail-konto.

Som en påminnelse samlar Workspace applikationerna Gmail, Kalender, Drive, Dokument, Kalkylark, Slides, Meet, Chat… Dessa är nu bättre integrerade i Googles ekosystem och passar bättre ihop sedan övergången från G Suite till Workspace.

Läs också:
Liksom Google Chrome kommer Chrome OS att gå på en fyra veckors uppdateringscykel

Gmail blir en Workspace-nav

För att erbjuda en gratisversion av Workspace till alla användare har Google underlättat åtkomsten till sin plattform genom att modifiera gränssnittet i Gmail, svitens mest kända applikation, så att det blir möjligt att helt enkelt använda de andra tjänsterna från meddelandeapplikationen, som därför blir ett riktigt Workspace-nav.

Som du kan se på skärmdumpen nedan har vi till exempel en kolumn längst till vänster för att byta från brevlåda till Chat, Spaces eller Meet. Och det är möjligt att öppna och redigera filer i Dokument, Kalkylark eller Presentationer direkt från Gmail.

En revolution för samarbete, förvisso, men de som använder Gmail för enkel hantering av e-postmeddelanden kan måttligt uppskatta dessa förändringar.

Google Workspace © Google

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button