Google vill ta bättre hand om din hälsa genom att spåra din hosta och snarkning med sina smartphones

Väckarklocka sömn © © Pexels

Sökmotorn kommer snart att integrera nya analysenheter för att mer exakt följa din aktivitet under din sömn.

Google investerar inom området för hälsa online genom en applikation som är tillgänglig i Google Play Butik och tillgänglig för alla Android-smarttelefonanvändare.

Google hjälper dig att använda din smartphone mindre

Digitalt välbefinnande, så heter det, är en slags instrumentpanel som låter dig styra din användning av telefonen för att kunna plocka upp när natten faller eller efter för långa timmar framför skärmen.

Programvaran låter dig veta med ett ögonkast hur mycket tid vi spenderar varje dag på vår smartphone, och att definiera användningsgränser för att blockera en applikation eller en kategori av programvara efter en definierad tid. Sammanfattningsvis kan Digital Wellbeing hindra dig från att spendera för mycket tid framför TikTok och Instagram.

Programvaran har också ett “Sleep”-läge som låter dig stänga av meddelanden och tillgång till applikationer under dina vilofaser på natten. Med ett klick går din telefon in i tyst läge för bättre sömn.

Snark- och hostanalys för att upptäcka avvikelser

Det är denna “Sömn”-del som Google snart kommer att berika. Våra kollegor från 9to5Google har dekompilerat den senaste versionen av applikationen, och några rader kod indikerar närvaron av en ny funktion som skulle upptäcka både hosta och snarkning av användaren när han sover.

Programvaran behöver din tillåtelse för att använda mikrofonen i bakgrunden. Vi föreställer oss att komponenten kommer att aktiveras automatiskt när smarttelefonen går in i “Viloläge” och att det här alternativet inte kommer att aktiveras som standard, av konfidentialitetsskäl.

När solen väl är uppe kommer du att kunna få tillgång till omfattande information om intensiteten av din hosta och snarkning. Dessa data presenteras i form av grafer och kan inbjuda dig att konsultera en läkare i händelse av en anomali.

För närvarande kommunicerar inte Google om denna funktionalitet som fortfarande verkar vara i full utveckling. Det kommer sannolikt att ta ytterligare några veckor att se det dyka upp i Digital Wellbeing-appen.

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button