Google vill låta dig ändra dina komprometterade lösenord med ett klick

Google Chrome på Android © Pixabay

Webbläsaren Chromium på Android
kommer att berikas med en ny funktion, som gör att du kan ändra dina komprometterade lösenord med ett klick.

För att göra detta använder Google sin “Duplex on the web”-teknik, som automatiskt bläddrar på webbplatser och fyller i formulär för lösenordsändring åt dig, med hjälp av Chromes lösenordshanterare.

Läs också:
Google I/O 2021: din smartphone kommer att fungera som en fjärrkontroll för din Android TV och Google TV

En funktion baserad på Duplex

Chromes lösenordshanterare har redan skickat ett meddelande till dig om något av dina sparade lösenord i appen äventyrats, men sedan var det upp till dig att logga in på webbplatsen och ändra ditt lösenord manuellt för att lösa problemet.

Med hjälp av sin artificiella intelligens som ingår i sin personliga assistent, Duplex, vill Google nu bespara dig dessa manuella ändringar. När ett av dina lösenord upptäcks som komprometterat, efter att du fått ditt samtycke, kommer Duplex att navigera i själva formuläret och fylla i fälten med ditt nya lösenord, som kan genereras av lösenordshanteraren i Chrome. Denna helautomatiska funktion kommer uppenbarligen att vara valfri, manuell ändring förblir möjlig.

Utbyggnaden fortfarande begränsad

Google har meddelat att de kommer att rulla ut den här funktionen gradvis. För närvarande är antalet berörda webbplatser begränsat och endast amerikanska användare på Android som har sparat sina lösenord i Chrome har tillgång till dem. Funktionaliteten kan utökas till andra webbplatser och andra länder under de kommande månaderna.

Källa: Softpedia nyheter

Relaterade Artiklar

Back to top button