Google vill göra din TV till din sportcoach

Google TV på Chromecast 2020

Google vill förbättra integrationen av sitt operativsystem för tv-apparater med Android och öka möjligheterna till interaktion mellan de olika tjänsterna.

Android TV och Google TV är för närvarande huvudsakligen begränsade till konsumtion av strömmande innehåll, men sökmotorn vill att det ska ändras.

Dina sportpass direkt på din TV

Googles team arbetar enligt uppgift hårt på en plan som kallas internt ” Bättre tillsammans » (« Bättre tillsammans “). Dess mål är att skapa ett ekosystem av Android-enheter som är bättre integrerade med varandra för att kunna erbjuda fler tjänster och funktioner till användare av dessa enheter. Google vill särskilt göra det möjligt att lägga till tränings- och sportlektioner tillgängliga från Chromecast med Google TV eller anslutna tv-apparater utrustade med dess interna operativsystem.

Målet skulle inte vara, som Apple med Apple Fitness +, att erbjuda en dedikerad tjänst som konfigurerats av sig själv, utan att tillåta tredjepartstjänster att erbjuda sina egna coachningssessioner. Google vill dock fortfarande hämta inspiration från sin konkurrent genom att arbeta med att integrera data som samlats in av Wear OS-anslutna klockor och Fitbit-anslutna armband, som skulle kunna visas direkt på skärmen.

Dessa funktioner skulle inte vara tillgängliga före 2023, och Google kunde vänta på lanseringen av Pixel Watch, dess allra första uppkopplade klocka, för att avslöja mer om den.

Google arbetar med att öppna Android TV för flera anslutna objekt

Men arbetet slutar inte där. Google vill faktiskt också erbjuda fler gateways mellan Android TV eller Google TV och de olika anslutna objekten för hemmet, med tillgänglighet planerad till 2024.

Företaget skulle vilja erbjuda kontroller tillgängliga från gränssnittet för sitt system för tv för att stänga av ljuset i sitt hus, kontrollera om det anslutna låset är ordentligt stängt eller till och med visualisera videoströmmarna från sina övervakningskameror på ett transparent sätt, utan att avbryta visningen av en film, vilket är fallet idag med Google Assistant.

Slutligen vill Google förenkla livet för sina användare på ljudfronten och arbetar för att underlätta kopplingen mellan sina Pixel Buds trådlösa hörlurar och Android TV-enheter, tack vare Fast Pair-systemet. Det skulle också vara tillåtet att ansluta sina Nest Audio-anslutna högtalare inom en snar framtid för att ersätta högtalarna på sin tv. Och Google kan också stödja tredjepartsutrustning från slutet av detta år eller senast början av 2023.

Källa: Protokoll

Relaterade Artiklar

Back to top button